Nove težave za Juventus, ki mu grozi selitev v Serie B

Nogomet 2. Feb 202317:08
Foto: Pedro Nunes/Reuters/Guliverimage

Sivi dnevi za navijače stare dame. Potem, ko je klub iz Torina Serie A doletela kazen v obliki odvzema 15 točk zaradi finančnih prevar ob prestopih nogometašev, zdaj velikanu izpod Alp grozijo dodatne težave.

Tožilec Italijanske nogometne zveze (FICG) namreč zahteva, da se Juventus zavoljo neprimernih finančnih rabot (neplačevanja igralcem) med pandemijo novega koronavirusa kaznuje z dodatnim odvzemom 20 točk.

Časnik Corriere della Sera, ki je o tem poročal prvi, je zapisal, da so bili pri Juventusu med sezono 2019/20 v igri še precej hujši prekrški, kot v primeru mahinacij pri prestopih. Če bi krovna organizacija “zebram” dejansko vzela še dvajset točk, se klubu na lestvici obeta padec v “klet”, na zadnjem mestu bi imel trenutno zgolj tri točke.

Italijanski mediji ob tem navajajo, da se je “Juve” do pred dveh tednov nazaj še aktivno boril za naslov prvaka, zdaj mu grozi celo selitev v Serie B, kjer so “bianconeri” igrali po razkritju afere Calciopoli. Trenutno je torinski klub na 13. mestu Serie A s 23 točkami.