Odzivi tekmecev: vsi so srečni, ker so izvlekli Slovenijo

Nogomet 3. Dec 20239:32 4 komentarji
Foto: Profimedia

Prvi vrhunec slovenske uvrstitve na Euro 2024 je za nami. Ples kroglic je končan, Slovenija pozna svoje nasprotnike v skupinskem delu četrtega velikega turnirja v svoji zgodovini. Anglija, Danska in Srbija so zahtevni tekmeci, vsem pa je skupno to, da v prvih odzivih po žrebu veselo razmišljajo o tem, da so s Slovenijo dobili zelo ugodnega nasprotnika.

Anglija, Danska, Slovenija, Srbija. To je skupina C evropskega prvenstva, ki, bodimo realni, bi lahko bila za slovensko reprezentanco tudi ugodnejša. Gre za ekipe, s katerimi ima Slovenija precej izkušenj. In te niso dobre. S prihajajočimi nasprotniki je Slovenija doslej odigrala že 19 tekem. Zmagala je samo enkrat.

Slovenski selektor Matjaž Kek je v prvem odzivu na ples kroglic priznal, da žreb ni najbolj enostaven, a poudaril: “Marsikdo se je nasmehnil, ko je videl, da je dobil v skupino Slovenijo. Mogoče bo tistim žal. Naredili bomo vse, da bo tako.”

In slovenski selektor je imel prav, v medijih naših prihajajočih nasprotnikov so nad izvlečeno kroglico Slovenije navdušeni.

Angleži se že ukvarjajo z izločilnimi boji

“Angleži imajo avtocesto do velikega uspeha, ker so izvlekli Dansko, Slovenijo in Srbijo,” so zapisali pri The Guardianu in bolj kot o sami skupini razmišljali o tem, kako se lahko njihova izbrana vrsta v izločilnih bojih izogne glavnim konkurentom za končno slavje. Pravzaprav je nadaljevanje tekmovanja rdeča nit večine medijskih razmišljanj na Otoku, kjer se zavedajo, da se z zmago v skupini izognejo domačinom Nemcem, pa tudi Portugalcem in Špancem, medtem ko jim prvo mesto prinaša lahko delo v osmini finala.

FOTO: Profimedia.

Danski selektor vesel, da bo najprej igral s Slovenijo

Tudi Dance Slovenija ne skrbi preveč. Skandinavci so ponosni na to, da so kot tekmec postali trn v peti Angležev. TV2 tako prenaša besede angleškega selektorja Garetha Southgata: “Nisem bil vesel, ko smo iz te skupine dobili Dance. V zadnjih letih smo z njimi odigrali nekaj težkih tekem.”

Selektor Danske Kasper Hjulmand še zdaleč ni bil nezadovoljen z dejstvom, da bo prvo tekmo njegova izbrana vrsta igrala s Slovenci. “Všeč mi je razpored, zelo pomembno je, da zmagamo na prvi tekmi. Optimističen sem pred tekmo s Slovenijo. Dobro jih poznamo, so dobra ekipa, ampak nanje bomo odlično pripravljeni,” je za TV2 povedal prvi mož danske izbrane vrste.

Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand (Foto: Profimedia)

Srbi s Slovenijo zadovoljni, ne pa tudi z Anglijo in Dansko

Z žrebom pa niso najbolj zadovoljni v Srbiji, kjer bi se raje izognili predvsem Angležem in Dancem. “Zanimiva skupina, težka, dobili smo tri rivale, s katerimi bomo morali igrati. Čaka nas balkanski derbi s Slovenijo, Danci so neugodna, kompaktna ekipa, Angleži pa ena najboljših ekip v Evropi. Z uvrstitvijo na prvenstvo smo en uspeh že dosegli, zdaj je naš cilj, da zbiramo točke. Lahko se uvrstimo v drugi krog,” je prepričan srbski selektor Dragan ‘Piksi’ Stojković.

V odzivu za kolege iz srbskega Sportkluba je mešane občutke delil tudi kapetan Srbije Dušan Tadić. Nad dejstvom, da bodo s soigralci igrali proti Angliji in Danski ni bil najbolj navdušen, drugače je bilo, ko je beseda nanesla na Slovenijo: “V tretjem bobnu bi lahko dobili tretjega nasprotnika. Spoštujem Slovenijo, a sreča je bila na naši strani. Odlično jih poznamo, nedavno smo igrali z njimi. Gre za organizirano reprezentanco, ki se dobro brani, a verjamem, da je kvaliteta na naši strani.

Vse tekme Eura 2024 si boste lahko v živo ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje