Kako je nastal najslavnejši smučarski par? “Ključni del je opravila Mikaela”

Alpsko smučanje 1. Dec 202314:07 1 komentar
Shiffrin Kilde
Foto: Profimedia

Po dveh odpadlih smukih pod Matterhornom bodo moški smučarji v hitrih disciplinah v novo sezono vstopili v Beaver Creeku. Ameriško središče bo ta konec tedna gostilo tri tekme, na njih pa za enega prvih favoritov velja Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Aleksander Aamodt Kilde je skupaj s konkurenti dočakal začetek sezone tudi v hitrih disciplinah alpskega smučanja. Potem ko sta v sredini novembra odpadli obe smukaški preizkušnji s startom v Zermattu in ciljem v Cervinii (enaka usoda je doletela tudi ženski tekmi), je moška karavana zdaj zbrana v Združenih državah Amerike. Beaver Creek bo ta konec tedna gostil dva smuka in en superveleslalom, na njem pa bo glavni favorit prav 31-letni Norvežan.

Ta je na progi Ptic roparic dobil zadnje štiri tekme, zelo hiter pa je bil tudi na treningih. Na uvodnem je bil najhitrejši, na drugem pa peti. Po presmučanem terenu je priznal, da se v Koloradu počuti zelo domače. “Del moje družine živi v Aspnu, sestrin mož prihaja iz Denverja. Moja ljubezen, Mikaela, pa živi v Edwardsu, ki je le 20 minut oddaljena od tukaj.”

Viking je z Mikaelo seveda mislil na Mikaelo Shiffrin, po mnenju mnogih najboljšo alpsko smučarsko v zgodovini, zadnja tri leta pa tudi Aleksandrovo življenjsko sopotnico. Kilde je razkril, da sta se s tri leta mlajšo Američanko sicer spoznala že pred več kot desetimi leti.

“Mikaelo sem spoznal na pripravljalnih taborih v Portillu v Čilu. Že takoj mi je bila všeč, a ker je bila takrat stara samo 16 let, jaz pa 19, to ni bil pravi čas za romantično razmerje. Spomnim pa se, da sem ji takoj po srečanju na snegu poslal prošnjo za prijateljstvo na Facebooku,” je dejal.

Odločilni trenutek? Očetova smrt

Po nekaj sporočilih sem in tja v naslednjih letih je iskrica med vrhunskima športnikoma (skupaj imata šest velikih in 14 malih kristalnih globusov ter kar 110 zmag v svetovnem pokalu) dokončno vzplamtela leta 2020. Razlog? Tragična smrt Mikaelinega očeta Jeffa v delovni nesreči, po kateri se je za nekaj časa umaknila iz sveta športa.

“Po tem usodnem trenutku sem Mikaeli poslal dolgo sporočilo, v katerem sem ji napisal, da ima vso mojo podporo in da sem ji kadarkoli na voljo za pogovor, če bo želela. Po tistem sva bila v stiku vse večkrat, meni pa je hitro postalo jasno, da si s to čudovito žensko želim imeti romantično razmerje. Toda imel sem občutek, da ona tega ni hotela,” je razložil Kilde.

Shiffrin Kilde
Foto: Profimedia

A dobitnik zadnjih dveh malih globusov v smuku se je zmotil. Odločilni korak je storila Shiffrin. “Kar naenkrat mi je priznala, da si tudi ona želi biti v zvezi z menoj. Vprašala me je, če čutim enako. In seveda sem zelo hitro odgovoril z ja,” je z nasmeškom na obrazu še dodal Kilde. Da najslavnejši smučarski par razmišlja tudi o poroki – po koncu športnih karier – pa je Norvežan povedal že pred časom. 

Medtem ko se moški ta konec tedna mudijo v ZDA, pa smučarke čaka novost v koledarju: Tremblant. Na severovzhodu Kanade jih v soboto in nedeljo čakata dva veleslaloma. Tudi Mikaelo Shiffrin, trenutno vodilno smučarsko svetovnega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje