Olimpijo na domači zelenici v slabo voljo spravili mlinarji (VIDEO)

Nogomet 8. Okt 202319:44 1 komentar
FOTO: Aleš Fevžer

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Kalcerja Radomelj so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Olimpija je v Stožicah dobila šest od osmih prejšnjih dvobojev z Radomljami. Tokrat pa so se morali zadovoljiti le s točko.

Čeprav so prevladovali v posesti, v napadu niso bili dovolj konkretni. V drugem polčasu so imeli več priložnosti za zmagoviti gol Radomljani, ki ostajajo predzadnji, Olimpija pa za vodilnim Celjem zaostaja šest točk. Potem ko so gledalci v prvih dobrih desetih minutah videli vsega en strel na vrata, pa so domači, ki so med drugim igrali brez poškodovanega Agustina Doffa, v 14. minuti povedli. Po prekinitvi in podaji z desne strani je na drugi vratnici do žoge prišel Marcel Ratnik in jo nekako pospravil v mrežo za zgodnje vodstvo.

FOTO: Aleš Fevžer

Radomljani, ki so pogrešali Marka Merdovića in Darlyja N’Landuja, so prvič nase opozorili v 21. minuti, ko je Matevž Vidovšek obranil strel Madžida Šošića, v 27. minuti je na drugi strani akcijo preslabo končal Mustafa Nukić, v 29. pa še Rui Pedro, pri njegovem strelu se je izkazal Luka Baš.

Radomljani so vse pogosteje pogledovali proti golu Olimpije in v 35. minuti tudi zadeli. Sodniki so sprva dosodili prepovedan položaj, po pregledu posnetka pa odločitev spremenili, tako da je Šošić poskrbel za 1:1, kolikor je bil tudi izid polčasa, v katerem so bili več pri žogi domači, en strel več pa so sprožili gosti.

Kako huda je poškodba Vidovška?

V 50. minuti je po napaki Sa’arja Fadide do žoge prišel gostujoči napadalec Caio Cruz. Ta je od daleč poskusil ugnati Vidovška, ki je stekel daleč iz vrat, vendar za malo zgrešil cilj. Malo zatem so imeli Radomljani novo priložnost, a iztržili le kot.

FOTO: Aleš Fevžer

Olimpija je nato imela terensko pobudo, a ni posebej ogrožala vrat Rogaške, zato pa je imel v 77. minuti Šošić novo lepo priložnost, vendar žogo poslal čez Vidovška in čez vrata. Malce pozneje je moral spet posredovati Vidovšek, a pri tem trčil s Franjem Posavcem in moral iz igre.

V 84. minuti Pedro Lucas zadel prečko radomeljskih vrat, v 96. minuti pa so imeli gosti še eno izjemno priložnost za zmagoviti gol, vendar se je z obrambo po strelu Posavca izkazal Denis Pintol.

Olimpija bo v 13. krogu 21. oktobra gostovala v Domžalah, Radomlje pa dan pozneje v Kidričevem.

KONEC TEKME

96. minuta: Kakšna priložnost za tri točke Radomljanov! Da bi domov odšli z vsemi tremi točkami, jim je preprečil Denis Pintol.

84. minuta: Pedro Lucas se je odločil za strel proti vratom s kakšnih 20 metrov. Njegova desnica je koordinate naravnala v prečko, od koder se je “usnje” odbilo na tla in nazaj v igrišče.

79. minuta: Franjo Posavac je v boju za žogo silovito trčil v Vidovška, ki bo očitno potreboval menjavo. Posnetek je pokazal, da je čuvaj mreže v glavo dobil nogo nogometaša Radomelj.

76. minuta: Iz težkega položaja je poskusil Admir Bristrić ter streljal visoko prek gola. Takoj v naslednjem napadu Radomljanov je šel proti golu Šošić, želel z lobom premagati vratarja Olimpije, a bil pregrob.

54. minuta: Radomljani so trenutno bolj nevarni. Tin Hrvoj je podal v sredino, Ognjenu Gnjatiću pa je strel blokiral Ratnik.

50. minuta: Napaka rezervista Sa’arja Fadide, ki je z volejem žogo želel spraviti do Vidovška, sam se je pred Vidovškem znašel Caio da Cruz, lob pa poslal le kakšen meter mimo vrat.

KONEC PRVEGA POLČASA

35. minuta: GOOOOOOOOOL! Šošić je pobegnil obrambi domačih in premagal Vidovška, sodnik Aleksandar Matković je zadetek prvotno sicer razveljavil, a ob pomoči VAR kadra spremenil svojo odločitev.

29. minuta: Pritisk Olimpije se nadaljuje, iz oči v oči se je z Bašom srečal Rui Pedro, pomeril proti prečki, vratar Radomelj pa je žogo s prsti izbil v kot.

27. minuta: Mustafa Nukić je krenil v protinapad, se lepo otresel Uroša Koruna, potem pa pri zaključku z levico sprožil preveč nežno. Luka Baš je “frc” gladko ukrotil.

21. minuta: Po desni je v kazenski prostor Olimpije odhitel Madžid Šošić, se odločil za preigravanje in sprožil z levico. Matevž Vidovšek je bil na vse to pripravljen.

14. minuta: GOOOOOOOOOOL! Iz prekinitve je Olimpija vendarle prišla do vodstva. V kazenskem prostoru se je po kotu Aljaža Krefla in podaljšane podaje Timija Maxa Elšnika najbolje znašel branilec Marcel Ratnik. Igralci so skupaj stekli objet vezista Sa’arja Fadido, ki trenutno zaradi vojne v rodnem Izraelu ne preživlja ravno najlepših trneutkov.

10. minuta: Jorge Silva je v kazenski prostor poslal nevaren predložek, nekoliko prenizek je bil Mustafa Nukić.

ZAČETEK TEKME

Olimpija – Radomlje 1:1 (1:1)

Stadion Stožice,

sodniki: Matković, Šumer, Perger.

Strelca: 1:0 Ratnik (14.), 1:1 Šošić (35.).

Olimpija: Vidovšek (od 83. Pintol), Silva, Ratnik, Karamatić, Krefl, Elšnik (od 58. Bristrić), Pinto, Posavec (od 46. Fadida), Florucz (od 46. Kasa), Nukić (od 71. Lucas), Rui Pedro.

Radomlje: Baš, Marković, Prpić, Korun, Ševelj, Hrvoj, Gnjatić (od 70. Krolo), Nuhanović, Vokić (od 84. Gorenc Stanković), Šošić (od 90+2. Kukovec), Cruz (od 70. Posavac).

Rumeni kartoni: Rui Pedro, Lucas; Korun, Gorenc Stanković, Nuhanović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje