Piksi in Tadić jasna: Težka skupina, a gremo po prvo mesto

Nogomet 17. Dec 20218:45 > 10:49
Srdjan Stevanovic, Getty Images

Selektor Srbije Dragan Stojković je skupino Lige narodov, v kateri je pristala njegova reprezentanca, ocenil kot težko, vendar si za cilj postavil prvo mesto.

Srbija se bo v skupini B4 tretje sezone Lige narodov ob Sloveniji pomerila še s Švedsko in Norveško. Glede na to, koga bi jim lahko namenil ples kroglic v Nyonu, Srbi niso imeli veliko sreče.

“Zelo težka skupina. Morda celo najtežja v Ligi B. Prioriteta je prvo mesto in borili se bomo, da bomo najboljši. Ne bo nam lahko, toda verjamem, da lahko pridemo do tega cilja. Spoštujemo vse nasprotnike, spoštujemo njihovo kvaliteto, toda največ spoštujemo sebe,” je po žrebu ocenil srbski selektor Dragan Piksi Stojković.

Dodal je: “V vsakem primeru dobro ogrevanje za mundial. To bodo kvalitetni preizkusi in prihajajoči ciklus v Ligi narodov je samo še eden v nizu izzivov, ki nas čakajo.”

Z zelo visokimi cilji novo sezono Lige narodov pričakuje tudi kapetan Dušan Tadić. “Brez dvoma gre za kvalitetne nasprotnike. Prepričan sem, da nas čakajo težke tekme, ki bodo v veliki meri predstavljale tudi odlično pripravo in preverbo za svetovno prvenstvo. Kar se tiče možne uvrstitve, spoštovanje do vseh, toda naši cilji so jasni: želimo prvo mesto in napredovanje v skupino A. Veliko bo odvisno od junijskih tekem, ko bomo v relativno kratkem času odigrali kar štiri tekme. Toda kot sem že dejal, brez dvoma, Srbija gre na prvo mesto,” je poudaril odlični vezist.

Liga narodov bo na sporedu od 2. junija do 27. septembra.

Komentari

Vaš komentar