Po hudem incidentu je turška liga ustavljena

Nogomet 12. Dec 202310:47 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Turška nogometna zveza je zaustavila državno prvenstvo najvišje ravni, potem ko je na ponedeljkovi tekmi prve lige med Ankaragücüjem in Rizesporjem prišlo do nasilnega napada na sodnika Halila Umuta Melerja. Ob tem je zveza že napovedala tudi "najstrožje" kazni in za nedoločen čas preložila tekme v vseh ligah.

“V sodelovanju z državo so proti odgovornim za ta nehumani napad uvedeni vsi kazenski postopki, ki jih zaslužijo. Odgovorni klub, predsednik kluba, njegovi managerji in vsi krivci, ki so napadli Halila Umuta Melerja, bodo kaznovani na najstrožji možen način,” so sporočili iz turške zveze.

V ponedeljek zvečer so se po omenjeni tekmi vrstile divje scene. Glavnega sodnika je obkrožilo več ljudi, ga napadlo, vključno s predsednikom Ankaragücüja, Farukom Koco. Na posnetkih je videti, kako Koca s pestjo udari sodnika v obraz. Meler se je zgrudil na tla, medtem ko so ga drugi brcali.

Oglasil se je tudi turški predsednik

Rizespor je v sedmi minuti sodnikovega dodatka izenačil na 1:1. Po poročanju državne tiskovne agencije Anadolu so policisti že aretirali Koco in še dva osumljenca.

Po škandalu se je oglasil tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. “Šport pomeni mir in bratstvo. Šport je nezdružljiv z nasiljem. Nikoli ne bomo dovolili nasilja v turškem športu,” je zapisal Erdogan na novičarski platformi X in nogometnemu sodniku obenem zaželel hitro okrevanje.

V turški zvezi so še zapisali, da so nenehne kritike sodnikov pripeljale do tega izbruha nasilja. “Vsakdo, ki je ciljal na sodnike in spodbujal zločine proti sodnikom, je sokriv za to gnusno dejanje. Neodgovorne izjave predsednikov klubov, managerjev, trenerjev in televizijskih komentatorjev so tlakovale pot temu podlemu napadu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!