Vrtenje v začaranem krogu, Šimundža komaj čaka zimski rez

Ante Šimundža. Foto: Aleš Fevžer

Nova tekma, novo razočaranje za NK Maribor. Trener vijolic Ante Šimundža po remiju proti Radomljam znova poudarja: "Potrebno bo temeljito razmisliti, s kom in kako naprej."

Prve pol ure včerajšnje tekme med Radomljami in Mariborom smo imeli občutek, da bodo vijolice tekmecu, ki je bil v slabem rezultatskem nizu, zadale nov hud udarec.

Varovanci Anteja Šimundže so pp vsega 18. minutah tekme vodili s 2:0 in imeli še nekaj priložnosti za povišanje prednosti, najlepšo je po podaji Josipa Iličića zapravil Hilal Soudani. Toda mlinarji se niso predali, zadetek Madžida Šošića ob koncu prvega polčasa je napovedal zanimiv drugi polčas in napovedi so se izkazale za resnične. V drugem polčasu so domači prevzeli pobudo, po izključitvi Andraža Žiniča pa popolnoma zagospodarili na igrišču in s še enim zadetkom Šošića izenačili. Zmago jim je z nekaj fantastičnimi reakcijami preprečil mariborski vrata Ažbe Jug.

“Se vam zdi, da smo izkušena ekipa? Imamo starejše igralce, ki so oddelali svoje, nesprejemljivo pa je v dresu Maribora, da čiste žoge oddajamo nasprotniku. S kom in kako naprej, bo treba zelo dobro premisliti. Stvari se na zadnjih tekmah niso razpletle po naših načrtih. Če je to dozorevanje, je težko odgovoriti. Ponavljam, temeljito bo treba premisliti, kako naprej,” je po tekmi razmišljal trener vijolic Ante Šimundža.

Foto: Jure Banfi

O čem je po tekmi še govoril prvi mož stroke Maribora?

O tekmi

Do 40. minute smo odlično izvajali stvari, žal pa tekme nismo zaključili. Reakcija po prejetem zadetku pa je nedopustna. Nedopusten je tudi vstop v drugi polčas. Imeli smo ogromno težav v predaji žoge in natančnostjo. Na koncu smo imeli nekaj sreče, da je bil Ažbe Jug na višjem nivoju kot preostanek ekipe.

O reakciji po rdečem kartonu

Reakcija po rdečem kartonu je bila posledica kadrovskih težav. Nismo se najbolje znašli. To je premalo, ker se tiče izvedbe kvalitete Maribora na igrišču. Potem pa se tekma odvije v smer, ki je nismo želeli.

O tem, ali ga je presenetila predstava Radomelj

Ni me presenetilo, da je nasprotnik rasel skozi tekmo. Mi smo jim to dovolili. Poizkusili smo s svežino, s hitrostjo, a nismo bili dovolj dobri, da bi se moral nasprotnik ukvarjati z branjenjem svojih vrat.

O tem, da njegova ekipa prejema preveč zadetkov

Ogromno, preveč za NK Maribor, preveč za moje zahteve. Nasprotniku se niti ni potrebno preveč potruditi, da doseže gol. Tu moramo biti boljši.

FOTO: Jure Banfi.

O učinku rezervistov

Danes je marsikdo prinesel dobre stvari. Individualno pa zadeve predvsem pri drugem zadetku niso bile najboljše. To sicer skušamo popraviti skozi trenažni proces, a če nekdo teh stvari ne prepozna, potem težko to izboljšamo skozi treninge.

O tem, ali je zadovoljen s točko

Ko prejmeš rdeči karton, moraš to nadomestiti v teku. Mi smo to poizkušali, ampak bili smo nenatančni v podajah in Radomlje so imele zelo malo težav v obrambi. Celotna ekipa ni bila na pravem nivoju. Glede na vse, smo lahko celo zadovoljni s točko. Ampak sam pa nisem zadovoljen in verjamem, da tudi igralci niso.