Po Mariboru kazen za incident dobila tudi Mura

Nogomet 1. Mar 202413:11 5 komentarjev
Black Gingos Mura
Foto: Jure Banfi

Disciplinski sodnik Boštjan Jeglič je po odmevni kazni za NK Maribor danes zaradi incidenta na prekmursko-štajerskem derbiju kaznoval tudi Muro.

Repi po incidentu na tekmi 21. kroga med Muro in Mariborom, ko je ‘topovski udar’, ki naj bi ga med nogometaše Mure odvrgli člani navijaške skupine Viole, poškodoval sedem ljudi, se še vedno vlečejo.

Potem ko je bila odgovornost za incident preložena na ramena NK Maribor, ki je posledično dobil zelo hudo kazen, v obliki 25.000 evrov, štirih tekem pred praznimi tribunami Ljudskega vrta in delegirano tekmo v korist Mure s 3:0, so svojo kazen zdaj dobili tudi Prekmurci.

viole in ante šimundža
Foto: Jure Banfi

Slednji so si ob pogledu na razsodbo disciplinskega sodnika Boštjana Jegliča bržkone oddahnili. Za “nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno metanje petard, večkratno žaljivo skandiranje in pomanjkljivo organizacijo tekme” so ob predkaznovanosti dobili 3.750 evrov kazni.

Mariborčani so se medtem na svojo kazen pritožili in ker postopek tako še ni zaključen, bodo jutrišnjo tekmo z Domžalami, ki jo bomo iz Ljudskega vrta v živo prenašali na Sportklubu, odigrali pred številnimi vijoličastimi navijači.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje