Ekvadorec po novem zasuku za rekordno odškodnino v Chelsea

Nogomet 14. Avg 20238:29 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth via Guliver

Zdi se, da se saga okoli prestopa ekvadorskega vezista Moisesa Caiceda končno zaključuje. Po vnovičnem zasuku se bo iz Brightona vendarle preselil v Chelesa, ki bo zanj odštel neverjetnih 115 milijonov funtov, za nameček so del posla tudi odstotki od morebitne prihodnje prodaje. Ko bo prestop uraden, bo padel nov britanski rekord, Ekvadorec pa postal celo peti najdražji nogometaš v zgodovini.

Potem ko ga je januarja neuspešno lovil Arsenal in se to poletje z Brightonom vso poletje pogajal Chelsea, je pred dnevi prestop “ukradel” Liverpool, ki je na mizo položil kar 111 milijonov funtov oz. 128,7 milijona evrov. Strateg rdečih Jürgen Klopp je v petek na medijskem terminu že ponosno potrdil, da sta se kluba uspela dogovoriti za odškodnino, a kaj, ko je naposled Moises Caicedo rekel: “Ne!”

21-letni Ekvadorec je namreč še naprej vztrajal, da si želi v Chelsea in naposled v nameri tudi uspel. Odškodnina znaša 100 milijonov funtov, ki lahko z bonusi naraste do 115 milijonov, oz. po trenutnem tečaju kar 133,4 milijona evrov. V kolikor bodo klavzule izpolnjene, po pisanju Sky Sports jih je večina lažje dosegljivih, bo Caicedo postal celo peti najdražji nogometaš v zgodovini in tudi najdražji v zgodovini Velike Britanije, ki ga je le pol leta držal Enzo Fernandez, ki je januarja prav tako prestopil v Chelsea.

Caicedo naj bi zdravniški pregled opravil v ponedeljek, pogodbo pa naj bi podpisal za kar osem sezon, z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Londončani torej še naprej novim okrepitvam delijo izjemno dolge pogodbe, kakršnih pred prihodom novega lastnika Todda Boehlyja v nogometu praktično nismo videli.

Ogromen zaslužek za ekvadorski klub

Največji zmagovalec posla je brez dvoma Brighton, ki je po ponudbi Arsenala konec januarja v višini približno 80 milijonov evrov, še naprej vztrajal, da Caicedo do konca sezone ni naprodaj. Naposled so zanj iztržili še precej več in hkrati pridobili tudi "zajeten odstotek od naslednje prodaje," še piše Sky Sports.

S prodajo pa bo ogromno zaslužil tudi Independiente del Valle, ekvadorski klub, ki je vzgojil neumornega vezista. Ko je leta 2021 Brighton zanj odštel 5 milijonov evrov, si je Independiente izboril tudi 20 odstotkov od naslednje prodaje. Tako se mu zdaj obeta slabih 27 milijonov evrov. Že junija pa je 16-letnega bisera Kendryja Paeza prodal prav Londončanom za približno 20 milijonov evrov. To poletje jim bo torej na račun po zaslugi razsipnosti Chelseaja kapnilo skoraj 50 milijonov evrov.

Chelsea je sicer novo sezono v angleškem prevenstvu začel z remijem, na Stamford Bridgu se je z 1:1 razšel prav proti Liverpoolu, tekmecu tudi na prestopni tržnici, kjer pa so zadnji "dvoboj" dobili modri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!