Po Skomini spremembe v Izoli, Koprčani pripravljeni pomagati

Nogomet 25. Maj. 202214:00
Delite:
Foto: MNK Izola

MNK Izola je na novem razpotju. Klub, ki je začetku devetdesetih pomembno vplival na slovensko prvoligaško dogajanje, je v lanskem letu prevzel nekdanji mednarodni sodnik Damir Skomina. Kot smo razkrili včeraj pa se je njegova neuspešna era že prej kot po letu dni končala. Kakšna bo prihodnost obalnega tretjeligaša? Obeta se tudi pomoč Koprčanov.

Povečano medijsko zanimanje, ambiciozne napovedi, velika zimska čistka v klubu, lov na drugo ligo in končno peto mesto na tretjeligaški lestvici. To je kratek povzetek kratke zgodbe Damirja Skomine na čelu izolskega kluba. Velike ambicije nekdanjega mednarodnega sodnika so tako hitro ugasnile in 45-letnik je že preteklost obalnega kluba.

V prihodnosti tesnejše povezovanje Izole in Kopra?

Počasi se tako že sprašujemo, kakšna bo podoba nogometnega kluba iz Izole v prihajajočem obdobju. Nobena skrivnost ni, da si je predsednik Kopra Ante Guberac že nekaj časa želel tesnejšega sodelovanja s klubom iz soseščine in zato smo ga v včerajšnjem pogovoru, v katerem je znova razburkal slovensko nogometno javnost, povprašali tudi o tem, kakšne so možnosti, da se Koprčani vključijo v delovanje kluba, s katerim jih sicer veže goreče rivalstvo preteklosti.

“Koper ima svojo podružnico v Dekanih in z njimi zelo dobro sodelujemo. Nekateri ljudje iz Izole so me kontaktirali z vprašanjem, če bi pomagal klubu in to sem pripravljen storiti. Bomo videli. Izola in Koper ne smeta biti sovražnika. Razumem navijaško rivalstvo med Tifozi in Ribari, ampak mi, ki vodimo klub, moramo sodelovati. Izola ima bogato tradicijo in želim si, da bi se vrnili v prvo ligo. Da imamo znova tisti pravi obalni derbi, ki je zgodovinsko gledano takoj za derbijem med Olimpijo in Mariborom. To bi bila res prava poslastica,” odgovarja prvi mož Kopra.

Komentari

Vaš komentar