Po vrnitvi v reprezentanco ima besedo Josip Iličić

Nogomet 22. Maj 202410:34 0 komentarjev
Josip Iličić
Foto: Jure Banfi

'Jojo' je nazaj. Slovita 72-ica se vrača v slovensko reprezentanco, nogometaš Maribora pa je že strnil prve misli po veliki vrnitvi v izbrano vrsto.

Včeraj smo dobili odgovor na prvo veliko vprašanje prihajajočega nogometnega poletja.

Kar smo napovedali, se je uresničilo. Sestanek, ki sta ga prejšnji teden v Mariboru opravila Matjaž Kek in Josip Iličić, je prinesel vrnitev 36-letnika v slovensko reprezentanco.

Slovenska nogometna ikona je v zadnjih mesecih močno dvignila svojo formo, predvsem pa fizično pripravljenost in slovenski selektor je očitno ocenil, da lahko Josip Iličić v novi podobi, njegova nogometna kvaliteta nikoli ni bila sporna, pomaga slovenski izbrani vrsti.

“Rad bi se zahvalil za vpoklic. To mi veliko pomeni, iskreno. Po kar nekaj časa sem se vrnil. Drugi del sezone je bil zame zelo uspešen, za piko na i je prišel vpoklic v reprezentanco. Zelo se veselim. Pripravljen sem, da pomagam tem fantom. Upam na najboljše,” je za 24ur po vrnitvi v izbrano vrsto povedal zvezdnik Maribora.

Josip Iličić
Josip Iličić. Foto: Jure Banfi

V ospredju so fantje, ki so to priborili

Nekdanji nogometaš Palerma, Fiorentine in Atalante v slovensko reprezentanco prinaša kvaliteto in izkušnje. Večino fantov dobro pozna iz prejšnjega obdobja, očitno pa sta s selektorjem Kekom tudi govorila o njegovi vlogi.

“Vsak nogometaš si želi nastopiti na takšnem tekmovanju. Veselim se ga. Seveda so v ospredju fantje, ki so to priborili. Hvaležen sem selektorju in vsem v reprezentanci, da sem lahko izpolnil svoje sanje,” zadovoljstva, da bo potem, ko je na klubski ravni že igral na največjih nogometnih odrih, zdaj karieri očitno dodal še reprezentančno krono, ne skriva Josip Iličić.

Josip Iličić
Josip Iličić. Grafika: Uroš Kokol

Za zdaj na širšem seznamu

Ker je slovenski selektor Matjaž Kek na začetek priprav povabil 30 nogometašev, v Nemčijo pa jih bo odpotovalo 26, Iličić še nima zagotovljenega mesta na evropskem prvenstvu.

Slovensko reprezentanco 4. in 8. junija v Stožicah čakata pripravljalni tekmi z Bolgarijo in Armenijo (obe si boste lahko ekskluzivno ogledali na Sportklubu), končni seznam slovenske izbrane vrste pa mora biti na Uefo poslan do 7. junija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!