Padel je nov mejnik v karieri izjemnega Lionela Messija

Foto: Guliverimages

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je ponoči v Santiagu del Esteru na prijateljski tekmi med Argentino in Curacaom dosegel zabil že 100. gol v reprezentančnem dresu. Argentina je tekmo dobila s kar 7:0 (5:0), član Paris Saint Germaina je v polno meril trikrat.

Na večni lestvici reprezentančnih strelcev je Messi postal tretji nogometaš v zgodovini, ki je za izbrano vrsto dosegel trimestno število golov. Pred njim sta Portugalec Cristiano Ronaldo s 122 goli in Iranec Ali Daei, ki jih je dosegel 109.

Messi je na dvoboju s sicer skromno izbrano vrsto Curacaa zadel že v 20. minuti po lepi podaji Giovannija Lo Celsa. Nato je 35-letni napadalec francoskega PSG v prvem delu zadel še v 33. in 37. minuti in ima na reprezentančnem kontu zdaj že 102 gola. Gole za svetovne prvake iz Katarja 2022 so dosegli še Nicolas Gonzalez (23.), Enzo Fernandez (34.), Angel Di Maria (78.), in Gonzalo Montiel (87.).

Za mejnik v karieri je Messi poskrbel tudi prejšnji teden, ko je na tekmi v Buenos Airesu ob zmagi Argentine nad Panamo z 2:0 dosegel 800. gol na uradnih tekmah. Na obeh prijateljskih tekmah sta bila stadiona v Buenos Airesu oziroma Santiagu zapolnjena do zadnjega sedeža. Vstopnice za ogled prve tekme novih svetovnih prvakov na domačih tleh, so bile razprodane v nekaj minutah.