Poletna čistka v nogometni Olimpiji se je začela

Nogomet 12. Jun 202417:49 0 komentarjev
NK Olimpija Ljubljana
Foto: Aleš Fevžer

V nogometni Olimpiji še vedno vlada zatišje, a prve kadrovske poteze dobivajo svoje obrise. Najprej so na vrsti odhodi iz zmajevega gnezda.

Uspešna evropska jesen in neposrečena nogometna pomlad. To je kratek povzetek sezone ljubljanske Olimpije, ki v novo tekmovalno obdobje vstopa z novim trenerjem Victorjem Sanchezom.

Medtem ko se večina prvoligašev že poti na pripravah pred novo sezono, jih bodo zmaji, ki so po dolgi sezoni dobili nekaj več premora, začeli šele prihodnji teden. Jasno pa je, da se na njih ne bodo več dokazovali vsi nogometaši, ki so v minulem obdobju nosili zeleno-beli dres.

Olimpija je namreč sporočila, da klub zapušča Albanec Redi Kasa. Slednji v zmajevem gnezdu ni pustil praktično nikakršnega vtisa, odigral je enajst tekem in dosegel en zadetek. 22-letnik se po končani posoji vrača v albansko Egnatio.

Kdo še odhaja?

Na izhodnih vratih Olimpije je tudi kapetan Timi Max Elšnik, ki bo po evropskem prvenstvu iskal nove delodajalce. To je nenazadnje tudi že potrdil direktor kluba Igor Barišić. Zdi se, da je blizu odhoda iz kluba tudi Admir Bristrić, ki v minuli sezoni pri Olimpiji nikakor ni našel prave strelske forme, mediji v Bosni in Hercegovini pa poročajo, da nekdanjega člana Rijeke v svoje vrste vabijo nekateri tamkajšnji klubi.

Admir Bristrić
Bo Ljubljano zapustil tudi Admir Bristrić. Foto: Uroš Skaza

Kdo bi še lahko odšel? Neposrečena sezona je tudi za Redo Boultamom, ‘prodajni artikli’ pa so predvsem Raul Florucz, Nemanja Motika in Marcel Ratnik. Da priprav na novo sezono pod vodstvom Sancheza ne bo začel odpisani Mustafa Nukić, ki ima sicer s klubom pogodbo sklenjeno še za prihajajočo sezono, pa je tako ali tako bolj ali manj jasno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!