Ponovljena enajstmetrovka Chelseaja buri duhove

Nogomet 8. Mar 202310:12 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Londonski Chelsea si je v torkovem večeru Lige prvakov z zmago proti dortmundski Borussii (2:0) zagotovil napredovanje v četrtfinale. A v taboru gostov so prepričani, da se jim je zgodila velika krivica. Za poraz so okrivili sodnika Dannyja Makelieja.

Na stadionu Stamford Bridge v Londonu je tekla 47. minuta tekme med Chelseajem in Borussio Dortmund, ko je žoga v svojem kazenskem prostoru nogometaša gostov Mariusa Wolfa zadela v roko. In tekla je 53. minuta, ko je z bele točke angleškega predstavnika do prednosti z 2:0 popeljal Kai Havertz.

Že časovna razlika nam pove, da se je v tem času dogajalo marsikaj. Nizozemski sodnik Danny Makelie je najprej enajstmetrovko dosodil šele po posredovanju VAR-a, ko je prvi strel z bele pike Havertz zapravil, zadel je vratnico, pa je po posvetu z video pomočniki zahteval ponovitev kazenskega strela. Razlog? Branilci Borussie so prehitro stekli v kazenski prostor.

Ponovitev enajstmetrovke – pravila FIFE

Če ob enajstmetrovki v kazenski prostor prehitro vstopi igralec ekipe, ki napada, se v primeru zadetka enajstmetrovka ponovi. Če enajstmetrovko napadalec zapravi, sledi indirektni prosti strel.

Če ob enajstmetrovki v kazenski prostor prehitro vstopi branilec, v primeru zadetka le ta velja. Če napadalec enajstmetrovko zapravi, se ta ponovi.

Če ob enajstmetrovki v kazenski prostor prehitro vstopijo nogometaši obeh ekip, se kazenski strel ponovi – ne glede na razplet udarca.

Bes rumeno-črnih

Pravila in pojasnila pa po tekmi niso prav nič pomirila jeznih nogometašev gostujoče ekipe, ki so prepričani, da jih je sodnik na tej tekmi pošteno oškodoval. Najglasnejši je bil v svojih kritikah proti delivcu pravice izkušeni vezist Emre Can.

“Za naš izpad je kriv sodnik. Ne razumem, zakaj so izvajali drugo enajstmetrovko. Kako lahko dosodiš kaj takšnega? Vseeno mi je, kdo je prej stekel v kazenski prostor. Zadeli so vratnico in to je to, konec zgodbe. Sodnik je bil aroganten.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!