Pod Prečko: “Čas je za izkušene sodnike” (VIDEO)

Nogomet 15. Apr 202419:36 > 21:54 1 komentar
Damir Skomina
Foto: Uroš Skaza

Tokratna oddaja Pod prečko je v prvi vrsti minila v znamenju temeljite analize številnih sodniških odločitev, ki te dni dvigujejo prah v slovenski nogometni javnosti.

Za nami je pester nogometni teden v Prvi ligi Telemach, a najbolj željno smo v oddaji Pod prečko pričakovali zanimivo rubriko Sodniški pogled.

Še prej poglejmo, kaj je imel eden izmed gostov oddaje Agron Šalja med današnjo epizodo za povedati o nekih drugih časih.  Nekdanji trener Celjanov se je spomnil obdobja izpred več kot 30 let, ko so igralci glasovali, v kateri ligi nameravajo nastopati.

Namesto v Beograd … na Gorenjsko

“Prišel sem iz mladinskega v članski pogon. Igralci smo potem žrebali ali bomo igrali v jugoslovanski ali slovenski ligi. Le trije so glasovali za to, da igramo slovensko ligo. Prvo tekmo bi morali odigrati na stadionu JNA, potem pa smo namesto v Beograd krenili v Naklo,” se tistih časov spominja Šalja.

Slovenska nogometna javnost je željno pričakovala današnje dogajanje v rubriki Sodniški pogled.

“Skoraj pol lige se bori za obstanek”

Damir Skomina je v njej dejal, da je v Prvi Ligi Telemach zdaj, za ključne tekme, nastopil trenutek le za najbolj izkušena imena.

Zato bi moral za večni derbi med Olimpijo in Mariborom kot tudi ostale pomembne tekme, ki odločajo o obstanku, delo opravljati mednarodni delivci pravice. Več o njegovem mnenju pa v spodnjem video posnetku:

Debata je seveda nanesla tudi na sredin večni derbi, ko se bosta v Stožicah udarila Olimpija in Maribor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje