Lahko Krznarjevo Celje zruši nedotakljivi rekord Maribora?

Nogomet 15. Apr 20245:00 0 komentarjev
NK Celje
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Celja z velikimi koraki napredujejo proti drugemu naslovu prvaka v klubski zgodovini. Ob tem rušijo svoje rekorde, v igri pa je tudi nedotakljivi mejnik, pod katerega se je v sezoni 2011/2012 podpisal šampionski Maribor.

Sezona 2011/2012 bo v srca navijačev Maribora zapisana kot ena lepših v klubskih zgodovini.

V tem tekmovalnem obdobju so se namreč vijolice prvič v eri Zlatka Zahovića uvrstile v skupinski del evropskih tekmovanj. To jim je uspelo s prvovrstnim presenečenjem, v play-offu lige Evropa je namreč redko kdo računal na to, da lahko vijolice presenetijo favorizirani Glasgow Rangers.

A trdoživim Štajercem je to uspelo in za nagrado so v skupinskem delu odigrali tekme z Birmingham Cityjem, Clubom Brugge in Brago. Osvojili so eno točko.

NK Maribor
Takole so se v taboru Maribora veselili velike zmage nad Glasgow Rangers. Foto: Guliverimages

Vzporedno z evropsko jesenjo pa je Maribor pridno zbiral tudi prvenstvene točke. Tako zelo pridno, da jih je do konca sezone zbral kar 85. To doslej ni uspelo še nobeni ekipi, odkar slovensko elitno druščino sestavlja deset moštev, ki odigrajo 36. krogov. Za dokončen podpis pod izjemno sezono so vijolice osvojile še pokalno lovoriko, v finalu so po streljanju kazenskih strelov ugnale Celjane.

Pet zmag do vpisa v večnost

Ravno grofje pa so tisti, ki bi lahko v idealnem scenariju zaključka sezone poskrbeli za to, da bi omenjeni mejnik 85 točk odšel v zgodovino. Če varovanci Damirja Krznarja namreč do konca sezone dobijo vseh pet tekem, čakajo jih še dvoboji z Domžalami, Mariborom, Olimpijo, Koprom in Radomljami, bi se njihov števec točk ustavil pri številki 87, kar bi bil seveda nov rekord novodobne prve lige.

“Bilo bi zelo bahato, če bi razmišljal o tem, da lahko zrušimo ta rekord. Razmišljam samo o tem, da premagamo Domžale,” je po tekmi z Rogaško to temo kratko, a jasno pokomentiral trener Celja, ki je s svojimi varovanci v dobrem tednu dni nanizal tri zaporedne zmage.

Damir Krznar
Damir Krznar ne dovoljuje pogleda preveč v prihodnost. Foto: Jure Banfi

Z njimi so Celjani zdaj pri 72 točkah in s tem je en mejnik že presežen. To je namreč novi klubski rekord, doslej so grofje največ točk zbrali v sezoni 2014/2015, ko so se ustavili pri številki 70. Celo eno točko manj so zbrali v sezoni 2019/2020, ko so osvojili svoj za zdaj edini naslov v zgodovini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!