Pred gostovanjem v Sežani Krznarja skrbi zdravstveni karton

Nogomet 10. Nov 202212:55 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so sinoči v Ljudskem vrtu napredovali v četrti krog slovenskega pokala. A zmaga proti Krki (3:1) ni bila rutinska, kar je po tekmi priznal tudi strateg vijolic Damir Krznar. Slednjega poleg slabe podobe vijolic v prvem polčasu skrbi tudi zdravstveni karton ekipe.

“Najpomembnejše smo opravili, uvrstili smo se v naslednji krog, ampak sem moral vzeti tableto za spanje glede na dogajanje na terenu,” kljub zmagi proti Krki trener Maribora Damir Krznar še zdaleč ni žarel od sreče. Njegovi varovanci so se še posebej v prvem polčasu mučili z drugoligašem, Dolenjci so na odmor po zadetku Domna Žura celo odšli s prednostjo (0:1). V nadaljevanju so vijolice vendarle stvari postavile na svoje mesto, po vstopu nekaterih prvokategornikov so za preobrat zadeli Marko Božić, Marko Tolić in Žan Vipotnik.

Asistenca Josipa Iličića in zadetek Žana Vipotnika za končnih 3:1:

“Nisem bil zadovoljen z odzivom moštva do odmora. A bolj kot nespretnost ob prejetem zadetku me je motilo pomanjkanje hitrosti v napadalnih akcijah, iz naše sterilnosti je izhajalo premajhno število priložnosti. Ob pogledu na fante pred tekmo ni bilo težav s pristopom, bili smo motivirani. Toda zadetek, ki smo ga prejeli ob prvem vstopu ambicioznih tekmecev v naš kazenski prostor, je vnesel nemir in potem smo bili v naslednjih akcijah prepočasni ob prenosu žoge oziroma premalo potrpežljivi, zato smo med odmorom fante umirili ter poudarili, da so toliko boljša ekipa, da bodo kakovostno razliko potrdili v nadaljevanju tekme. Vstopil je Tolić, nato še Iličić, uspeli smo izvesti preobrat, ne moremo pa govoriti o rutinski zmagi,” je tekmo analiziral strateg vijolic.

FOTO: Jure Banfi

Kaj pravi zdravstveni karton pred gostovanjem v Sežani?

Poleg nezanesljive zmage je navijače Maribora zaskrbel predvsem dogodek v sodniškem dodatku tekme, ko se je Josip Iličić prijel za stegensko mišico in po takoj po tekmi šepajoč zapustil zelenico. Že prve informacije o poškodbi so vlile nekaj več optimizma, šlo naj bi namreč zgolj za udarec, kar je potrdil tudi mariborski trener. A odsotnost Iličića ni edina težava za stratega vijolic.

“Iličić je dobil udarec v stegensko mišico, v četrtek ne bo treniral z moštvom. Po prvih ugotovitvah ne gre za resnejšo poškodbo, a bomo počakali, kakšno bo stanje v petek in soboto ter se odločili pred tekmo, ali bo med kandidati za nastop v Sežani. Tudi Watson čuti bolečine v hrbtu in najbrž ne bo nared za nastop,” razkriva Krznar, ki v rubriki vprašljiv za nastop najde tudi Roka Baturino, ki je zaradi poškodbe izpustil včerajšnji obračun s Krko.

Maribor v nedeljo ob 13:00 čaka tekma 17. kroga Prve lige Telemach, ko vijolice gostujejo pri zadnjeuvrščenem Taboru iz Sežane. Tekmo bomo pospremili s prenosom na Sportklubu 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!