Pred vrati Miamija na Messijevo željo še en nekdanji član Barcelone

Nogomet 8. Nov 202313:08 0 komentarjev
Messi Neymar Rakitić Suarez
Foto: Profimedia

Po poročanju španskih in hrvaških medijev naj bi Lionel Messi na upravo Inter Miamija že naslovil zahtevo po krepitvi moštva pred novo sezono. Potem ko se je v kombinacijah za prihod na Florido pred kratkim znašel Luis Suarez, naj bi si Argentinec zdaj v svojih vrstah zaželel še enega nekdanjega sotekmovalca iz Barcelone.

Po Sergiu Busqetsu in Jordiju Albi naj bi se nekdanja ‘kolonija’ Barcelone na željo Lionela Messija v Miamiju še povečala. Zelo blizu pridružitvi kluba s Floride naj bi bil urugvajski napadalec Luis Suarez, zdaj pa si Messi želi še odmevno okrepitev v zvezni vrsti. Aktualni svetovni prvak z Argentino naj bi na upravo kluba, predvsem na enega od solastnikov Davida Beckhama, že naslovil željo, da v svoje vrste pripelje nekdanjega hrvaškega reprezentanta Ivana Rakitića.

V Švici rojeni 35-letnik si je slačilnico na Camp Nou z Messijem delil od leta 2014 do leta 2020, največji uspeh pa so modro-rdeči v skupnem obdobju zabeležili leta 2015 z zmago v ligi prvakov. Nogometno ime si je eden najboljših hrvaških nogometašev v zadnjem času sicer po prihodu po Baslu in Schalkeju ustvaril v Sevilli, za katero je najprej igral v obdobju 2011-2014, po koncu zgodbe v Barceloni pa se je vrnil v Andaluzijo in tam igra še danes.

Spomladi je s trenutno ekipo še drugič v karieri osvojil ligo Evropa (v finalu je bil izbran za najboljšega posameznika), pogodba s Sevillo pa mu poteče poleti 2024. Ker naj bi mu na jugu Španije v podaljšanju pogodbe po poročanju Munda Deportiva ponudili nižjo plačo, naj bi bila selitev čez lužo kar verjeten scenarij. “To kaže na možen odhod Rakitića v bližnji prihodnosti,” so zapisali.

Ivan Rakitić
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!