Pep pred finalom: Za nami je izjemna sezona!

Premier Liga 17. Maj 201922:58 > 23:04
Michael Regan, Getty Images

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je že zdaj izredno zadovoljen z letošnjo sezono in se ne obremenjuje z razpletom finala FA pokala, v katerem lahko sinjemodri pridejo do zgodovinske trojne krone.

Manchester Cityju danes lahko uspe nekaj, česar ni storila še nobena druga premierligaška ekipa. Sinjemodri bi lahko v eni sezoni osvojili Premier ligo, ligaški pokal in FA pokal. Trojček je sicer leta 1999 uspel Manchester Unitedu, ki pa takrat ni slavil v ligaškem pokalu, ampak je bil uspešen v ligi prvakov.

To se lahko prvič zgodi v moškem nogometu. V ženski konkurenci smo to že videli,” pred finalom evforijo miri Pep Guardiola in dodaja: “Spomnim se, kako smo trpeli na domači tekmi proti Watfordu in kako težko je proti njim napadati, ker imajo v svojih vrstah izjemno neugodne nogometaše. Gerard Deulofeu, Roberto Pereyra in Troy Deeney so zelo nevarni. Deeney je najboljši v izkoriščanju dolgih žog, ki jih dobiva od soigralcev. Watford igra izjemno dobro obrambo. Če bomo dobili finale, bo sezona izjemna, če izgubimo, pa prav tako.

Novinarje je pred koncem sezone znova zanimalo, če obstaja kakšna možnost, da Guardiola v Juventusu nadomesti Massimiliana Allegrija. Španec to odločno zavrača: “Kolikorat še moram to ponoviti? Ne grem v Torino. Srečen sem v Cityju, kjer delam s svojimi ljudmi. Tako se počutim danes, to pa se seveda v nogometu lahko v naslednji sezoni zamenja. Morda prihodnja sezona ne bo tako dobra, a jaz bom še naprej trener Cityja.

Finale FA pokala je na sporedu v soboto ob 18. uri s prenosom na Sportklubu 1.