Emery dobil košarico Arsenala!

Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Legendarni obrambni nogometaš Arsenala Martin Keown pravi, da mora uprava kluba iz Londona zelo hitro sprejeti odločitev o prihodnosti glavnega trenerja moštva Unaia Emeryja. To pa so tudi storili, saj španski strateg ni več trener moštva!

Catherine Ivill/Getty Images

“Iskreno se zahvaljujemo Unaiu in njegovim kolegom za vse, kar so storili, da bi klub pripeljali na nivo, ki smo si ga želeli in zahtevali. Želimo mu uspeh v nadaljevanju kariere,” je sporočil direktor Arsenala Josh Kroenke.

Začasni trener bo še eden v vrsti legendarnih nekdanjih igralcev Arsenala: “Odločitev smo morali sprejeti na osnovi slabih rezultatov, ki niso bili blizu zahtevanim. Zdaj smo prosili Freda Ljungberga, da prevzame prvo ekipo kot začasni trener.”

Arsenal je v zadnji tekmi v Ligi Evropa pred domačimi gledalci izgubil proti Eintrachtu iz Frankfurta z rezultatom 1:2, to pa je bila že sedma zaporedna tekma, ki je topničarji niso uspeli zmagati, kar je obenem tudi najdaljši niz neuspešnosti od leta 1992.

“Mislim, da je storil vse, kar je lahko. Bili smo priče izjemno slabi predstavi v drugem polčasu proti Eintrachtu. Izbor moštva, motivacija, vse se vidi na zelenici – nam pa je manjkalo vsega. To je bila grozna tekma. Izgleda, kot da je Emery izgubil zaupanje svojih igralcev. Zdi se, da želje ni več. Takšna igra je na nivoju boja za obstanek,” je dejal nekdanji legendarni branilec kluba Martin Keown.

Povezano

Stadion v Londonu je bil napol prazen, tisti, ki pa so prišli na tekmo,so zahtevali odhod Unaia Emeryja.

“Bilo je žalostno. Navijači niso prišli, saj so vedeli, kaj jih čaka. Uprava mora sprejeti odločitev, narediti rez. Spominjam se situacije s Terryjem Neillom, ko so se navijači obrnili proti njemu, stvari pa so zelo hitro postale toksične. Zdi se, da smo spet zelo blizu tega,” je še dodal Keown.

Arsenal je sicer še vedno na vrhu skupine F z 10 točkami in si je skoraj že zagotovil preboj v izločilne boje. Do tega ne bo prišlo le v primeru, da proti Standarda iz Liega izgubi za štiri zadeke ali več in da Eintrach spet zmaga, tokrat proti Guimaraesu.