Son med petimi najboljšimi vojaki v svojem razredu

David Ramos, Getty Images Sport

Nogometaš Tottenhama Son Heung-Min je bazični del vojaškega roka zaključil med petimi najboljšimi v svojem razredu, v katerem je skupno 157 vojakov.

Povezano

Nogometaš Tottenhama se nahaja na otoku Jeju, kjer je moral opraviti osnovni del obveznosti v sklopu mornarice, kar je opravil z odliko.

Son Heung-Min je bil zahvaljujoč osvojeni zlati kolajni na azijskih igrah leta 2018 v Indoneziji opravičen služenju rednega vojaškega roka, ki v Juži Koreji traja polni dve leti, a tamkajšne oblasti so se vseeno odločile, da bo moral opraviti nekoliko skrajšani program. Son se je odločil, da bo prvi del v dolžini treh tednov opravil v času koronavirusa, ko stoji tudi tekmovanje v Premier ligi, preostali delo obveznosti pa namerava izpolniti do leta 2023.

V sklopu zaključka bazičnih obveznosti je v Južni Koreji običaj, da najboljše vojake razglasijo na veliki svečanosti pred večjim številom ljudi, vendar so morali zaradi epidemije koronavirusa tokrat nekoliko spremeniti protokol. Kljub temu so se nekateri navijači Sona uspeli prebiti do vojaškega objekta, kjer so razglasili najboljše v razredu (med njimi tudi zvezdnika Spursov), v upanju, da bodo videli svojega ljubljenca in mu čestitali.

Napadalec sedaj čaka, da se odprejo meje, da se bo lahko vrnil v London in priključil svojim soigralcem.