"Ashleyjev odhod bo poskrbel za navdušenje navijačev."

Premier Liga 14. Maj 202014:13 > 14:17
George Wood/Getty Images

Nekdanji vratar Newcastle Uniteda in irske reprezentance Shay Given se je razgovoril o spremembi lastništva omenjenega kluba, ki domuje na kultnem St James' Parku.

Newcastle United bo kot kaže končno dobil novega lastnika. Mike Ashley bo klub prodal princu Mohamedu bin Salmanu, kar pomeni, da bodo srake financirane naravnost z državne blagajne Saudove Arabije.

Mislim, da je to za Premier ligo nekaj odličnega. Ko se St. James’ Park “zatrese”, gre za enega izmed najboljših stadionov. To lahko potrdijo tudi igralci nasprotnih ekip. Obiskati ta stadion, ko ima Newcastle na zelenici močno ekipo, je nekaj posebnega. Takrat se vsi zavedajo, da jih čaka zahtevno popoldne oziroma zahteven večer,” je za Sky povedal Shay Given.

Povezano

Če zares pride nov lastnik in se Mike Ashley poslovi, navijače Newcastla čakajo vznemirljivi časi. Dodal bi, da navijači še vedno zelo cenijo Ashleyja, a so že zelo nestrpni, da se predaja kluba uradno zaključi. Mislim, da bo to sijajno tudi za samo mesto,” dodaja Given, ki je za Newcastle igral med letoma 1997 in 2009 ter takrat dobro spoznal vroče vzdušje St James’ Parka. Za srake je zbral kar 354 tekem. 

S pregrešno dragimi lastniki se bodo jasno povečali apetiti z nogometom obsedene publike. Otoški mediji že dalj časa pišejo, da bo princ Salman na mesto trenerja pripeljal Mauricia Pochettina, med prvimi okrepitvami pa se najglasneje omenjata Gareth Bale in Edinson Cavani. Tisti bolj optimistični pričakujejo celo prihod Kyliana Mbappeja.

Posel sicer še vedno lahko propade, saj se mnogi ne strinjajo, da bi se angleški klub napajal z denarjem iz Saudove Arabije, kjer politika že dalj časa resno krši človekove pravice.