Zamenjava za Kepo: Oblak, Onana ali Pope

Premier Liga 28. Jul 202013:49 > 13:52
Peter Powell/Pool via Getty Images

Vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga bo najverjetneje zapustil londoski klub zaradi slabih predstav v pretekli sezoni. Kot kaže pa ima Frank Lampard že pripravljen spisek želja za naslednjega prvega čuvaja mreže.

Kepa Arrizabalaga je v Chelsea prišel skoraj isti dan, ko je Thibaut Courtois prestopil v Real. Bluesi so aktivirali Kepino klavzulo v pogodbi, ki jo je baskovski vratar imel z Athletic Bilbaom in za 71 milijonov funtov je prišel v London. Turbulentna kariera Kepe v Chelseaju je dosegla vrhunec, ko je v polfinalu ligaškega pokala (sezona 18/19) zavrnil zamenjavo, ki mu jo je namenil Maurizio Sarri, a je vseeno ostal med vratnicama, v pretekli sezoni angleške Premier lige pa prejel veliko nepričakovani golov.

Chelsea je prejel 54 golov, največ med prvimi desetimi ekipami v Premier ligi. Odkar je prišel v klub, je prejel 84 golov, 12.5 gola več od pričakovanega.

Zato ga menedžer Bluesov Frank Lampard želi zamenati, zanj se zanimajo nekateri španski klubi. A več ugibananja sproža vprašanje, kdo ga bo zamenjal v golu. Prva izbira, in verjetno tudi najdražja, je Jan Oblak, za kogar bi Chelsea moral plačati 110 milijonov funtov. Cenejša izbira je Andre Onana iz Ajaxa, ki si želi v Premier ligo, amstrdamski klub pa se je pripravljen pogovarjati, obstaja pa še tretja izbira, in sicer Nick Pope. V pretekli sezoni Premier lige je odigral 15 tekem za Burnley.

Chelsea je že najavil prestopa Tima Wernerja in Hakima Ziyecha, kmalu pa naj bi uradno potrdili tudi prihod Kaija Havertza iz Leverkusna. Kar se tiče odhodov: Willian bo najbrž podaljšal pogodbo,  Pedro je zapusti klub, ni pa še jasno, kako naprej z Alonsom, Zapacosto, Jorginhom, Batshuayijem in Emersonom.