Cavani suspendiran za tri tekme

Edinson Cavani
Edinson Cavani

Angleška nogometna zveza (FA) je suspendirala napadalca Manchester Uniteda Edinsona Cavanija za tri tekme, urugvajski reprezentant pa bo moral plačati še 100 tisoč funtov kazni zaradi rasističnih komentarjev na socialnem omrežju Instagram.

Izkušeni nogometaš je po velikem preobratu in zmagi Rdečih vragov v 10. kolu Premier lige 29. novembra proti Southamptonu s 3:2 odgovarjal na čestitke enega svojih sledilcev na Instagramu in zapisal “gracias negrito”, kar bi prevedli kot “hvala, črnec”.

Urugvajec je objavo kasneje izbrisal, vendar je informacija o neprimernem izrazu prišla do FA, ki je začela s preiskavo.

Cavani je na tekmi proti Svetnikom v igro prišel v drugem polčasu, z njegovima zadetkoma pa je ekipa z Old Trafforda prišla do zmage.

ODZIV MANCHESTER UNITEDA

Na kazen so se odzvali tudi pri Manchester Unitedu. “Čeprav je iskreno menil, da se je preprosto zahvalil čestitki dobrega prijatelja, se je odločil, da kazni ne bo ugovarjal zaradi spoštovanja in sodelovanja s FA, ter zaradi borbe proti rasizmu v nogometu. Jasno je, da je v tem primeru pomemben kontekst, ampak zavedamo se, da je morala komisija v najboljšem primeru izreči suspenz treh tekem. Klub verjame, da bo komisija v svojem poročilu jasno zapisala, da Cavani ni rasist in da njegova objava ni imela rasističnih namenov”, so zapisali pri Manchester Unitedu.

33-letni napadalec Uniteda je v tej sezoni na devetih tekmah dosegel tri gole. Izpustil bo petkovo tekmo z Aston Villo v Premier ligi, ter tekmi proti Manchester Cityju v polfinalu EFL pokala in proti Watfordu v FA pokalu.

Komentari

Vaš komentar