Joe Cole o divjem angleškem običaju za Božič

Premier Liga 26. Dec 202010:09
Joe Cole
Alex Livesey/Getty Images

Nekdanji zvezdnik Chelseaja Joe Cole, ki je bil v prvi eri Joseja Mourinha na Stamford Bridgeu med največjimi zvezdniki, je spregovoril o ne najbolj športnih navadah nogometašev med prazniki.

Joe Cole je bil na igrišču vse prej kot tipičen angleški nogometaš. Celo sloviti Pele je zanj nekoč izjavil, da “igra kot Brazilec”. Izven igrišča se Cole vendarle ni izneveril angleški tradiciji, o čemer je skupaj s Carltonom Coleom, ravno tako nekdanjim nogometašim Chelseaja, govoril v podcastu.

“Po božičnem družinskem druženju smo šli v lokalni pub. Naročali smo runde tekile. Tujci bi rekli: ‘Celo leto smo trpeli to hladno vreme z nekim razlogom.’ Radi so imeli to, bilo je zabavano. To je angleški običaj, del naše nogometne zgodovine. Nadejam se, da fantje še vedno to počnejo,” se je Cole vrnil v preteklost.

Joe in Carlton Cole sta se ob obujanju spominov spomnila tudi Asierja Del Horna – Baska, ki “za šankom” ni imel konkurence. “Ko sem ga videl, sem rekel: ‘Wow, on se vklaplja v našo filozofijo.’ Ni šel rad na družinsko druženje, temveč na popivanje,” se je spomnil Carlton, svojo anekdoto z Del Hornom pa je opisal tudi Joe: “Jaz in Shaun Wright-Phillips sva šla na koncert Arctic Monkeys. Imela sva še eno karto in povabila sva Del Horna. Ni znal niti besede angleško, ni vedel niti, kdo so Arctic Monkeys. Ustavil se je pri šanku. Pustila sva ga z nekimi navijači Chelseaja in odšla v dvorano na koncert. Dve, tri ure je bil z njim, a ni znal več kot pet angleških besed. Bil je navdušen, ko sva ga pobrala.”

Za Del Horna je bila to edina sezona v Angliji, a zdi se, da je bila še kako pestra.

Komentari

Vaš komentar