Manchester United pred hudičevo težko odločitvijo

Nogomet 3. Feb 202314:02
Mason Greenwood
Foto: Profimedia

Čudežni deček Manchester Uniteda Mason Greenwood po umiku obtožnice s strani policije ni več pod preiskavo. Policija je zaradi umika ključnih prič morala primer ustaviti, zdaj pa je na potezi angleški velikan, ki ima s suspendiranim 21-letnim napadalcem še veljavno pogodbo.

Masona Greenwooda so januarja lani zaradi domnevnega poskusa posilstva in nasilja, tako fizičnega kot psihičnega, nad dekletom Harriet Robson aretirali.

Po objavi fotografij, ki so se pojavile na profilu napadalčevega dekleta, na katerih je bila Robson okrvavljena, obstaja pa tudi posnetek, na kateri Greenwood sili dekle k spolnemu odnosu, so Angležu odvzeli prostost. Klub ga je suspendiral in čakal na epilog na sodišču.

Po enem letu so dvignili roke

A po enoletni preiskavi se ni zgodilo nič. Še več. Policija je nad primerom dvignila roke, saj, kot je zapisala, zaradi umika ključnih prič in novih dokazov ni več realne možnosti za obsodbo.

Ena izmed fotografij, ki so se pred enim letom pojavile na spletu:

Greenwoodu je odleglo, a pekel se šele začenja

“Odleglo mi je, da je konec. Rad bi se zahvalil svoji družini, ljubljenim in prijateljem za podporo,” se je javil tudi tabor 21-letnega bisera in dodal, da dodatnih izjav ne bo dajal.

Medtem ko so nekateri navijači od navdušenja skočili v zrak, še več pa je tistih, ki so mnenja, da Manchester United mladeniča ne sme več spustiti niti blizu kluba. “Umik obtožnice, ne pomeni, da je nedolžen, zapomnite si to,” vpijejo po družbenih omrežjih. Prepričani so, da je Greenwood plačal za molk.

Mason Greenwood
Foto: Cal Sport Media via AP Images/Guliverimage

Manchester United začel svoj postopek

Velik vik in krik, ki se je začel po umiku obtožnice, je spremljal tudi Mancester United, ki velja za marketinško pošast. Rdeči vragi, ki imajo z Greenwoodom sklenjeno pogodbo do leta 2025, so po informaciji policije sprožili še lastno preiskavo. “Izvedli bomo svoj postopek, preden se odločimo o naslednjih korakih. Dokler ne bo zaključen, ne bomo dajali nadaljnjih izjav,” so bili skopi pri Manchester Unitedu. Čaka ga težka odločitev, poznavalci pa menijo, da bo cena, ki bi jo postavila vrnitev Greenwooda, previsoka.

Mason Greenwood
Foto: Profimedia

Vprašanje je, če bo mladenič kos plazu kritik, ki se bodo vsule na njegov račun, v kolikor ponovno obleče dres Manchester Uniteda. Pod drobnogledom bo vsako sekundo, opozicijski navijači pa bi ga na stadionu “živega požrli”.

Ten Hag bi ga imel, a ne bo odvisno od njega

Mason Greenwood kljub temu, da je eno leto gledal v zrak in čakal na odločitev sodišča, za člansko ekipo United zbral že neverjetnih 129 nastopov. Dosegel je 35 zadetkov in dodal še 12 podaj. “Če se izkaže, da je nedolžen, bo zagotovo dobil mesto v moji ekipi. Gre za izjemnega talenta, ki lahko igra na vseh položajih v napadu,” je maja lani Greenwoodov primer komentiral trener Man Utd Erik ten Hag. Dejstvo je, da vse skupaj ne bo odvisno le od Nizozemca.

Greewood je spet del napadalne flote na uradni strani Man Utd:

Foto: Zajem zaslona
Komentari

Vaš komentar