Mladinec Barcelone četrta okrepitev pri Guardioli

Nogomet 16. Avg 202214:28
Delite:
Foto: Guliverimage

Angleški nogometni prvak Manchester City je danes sporočil, da se je klubu iz Andrelechta pridružil 21-letni španski branilec Sergio Gomez. Mladi španski reprezentant, ki se je kalil pri Barceloni, je s sinjemodrimi podpisal štiriletno pogodbo. Mediji ocenjujejo, da je prestop vreden 13 milijonov evrov.

Sergio Gomez, mladi španski reprezentant vseh selekcij, je pred tem igral za Barcelono B, Borussio Dortmund in Huesco, lansko poletje pa se je preselil v Belgijo k Anderlechtu. Tam je minulo sezono postal najboljši igralec kluba, na 49 tekmah je dosegel tudi sedem golov in 15 podaj.

Gomez je postal četrta okrepitev angleškega prvaka po Norvežanu Erlingu Haalandu (Borussia Dortmund), Angležu Kalvinu Phillipsu (Leeds) in nemškem čuvaju mreže Stefanu Ortegi Morenu (Arminia Bielefeld).

“To je zame velik korak. Res sem vesel, da je City pokazal interes za moj prihod. Na igrišču bom dal vse od sebe, da dokažem, da si zaslužim biti tu. Upam, da bomo skupaj s soigralci dosegali velike stvari. Družina me že od vedno podpira, zdaj pa so sorodniki verjetno še bolj srečni kot jaz. V Dortmund sem se preselil kot zelo mlad, kar me je oblikovalo kot nogometaša, pa tudi kot osebo,” je dejal Španec, ki bo v novem klubu nosil dres s številko 21.

Komentari

Vaš komentar