Mourinho: Čustveno sem navezan na Newcastle

Premier Liga 17. Okt 202111:29 > 12:02
Jose Mourinho je bogataš med trenerji, trenutno pa vodi nogometaše Rome. Foto: REUTERS/Neil Hall

Slavni Portugalec Jose Mourinho je eden izmed številnih trenerjev, ki jih tuji mediji navajajo kot favorite za prevzem krmila Newcastla, potem ko je omenjeni premierligaški klub prevzel bogati savdijski princ Mohamed Bin Salman Al Saud.

Pred kratkim je za angleške medije nekdanji reprezentant Danny Mills izjavil, da v trenerskem poslu trenutno pač ne vidi nikogar drugega, ki bi lahko Newcastleu prinesel instant uspeh, kot prav Jose Mourinho.

Portugalca so seveda otoški tabloidi takoj pocukali za rokav in ga povprašali o njegovem mnenju nedavnega dogajanja na St. James Parku.

“Vse kar lahko rečem je to, da sem zelo, zelo dolgo deloval z enim od najpomembnejših ljudi v zgodovini Newcastla, Sir Bobbyjem Robsonom, zato sem imel s tem mestom in njegovimi navijači vedno čustveno zvezo. To je vse,” je dejal aktualni strateg Rome.

Mourinho je pred letošnjo sezono podpisal triletno pogodbo s članom Serie A, Romo.

Ekipo Newcastlea danes v prvi tekmi pod novim lastništvom vodi Steve Bruce, za kogar bo to že tekma št. 1000 na klopi katere koli ekipe v Premier League. Številni navijači “srak” in tudi nekateri ostali ljubitelji nogometa so ga že označili za “bivšega” trenerja kluba.

Zanimivo, vstopnice za tekmo Newcastlea proti Tottenhamu so bile v trenutku po objavi novice o novih lastnikih razgrabljene. Srečanje si lahko od 17.30 ure dalje ogledate na programu SK2.