Na tekmah pavov pada največ golov

Premier Liga 3. Apr 202118:02 > 18:04 0 komentarjev
Twitter

Leeds je doma opravil pričakovan posel in premagal zadnjeuvrščeni Sheffield Utd. Pavi so pri svojih najbolj zagrizenih navijačih obudili upanje za uvrstitev v Evropo.

Domače je v 12. minuti v vodstvo popeljal Jack Harrison, ki mu je podal Raphinha, gostje so izenačili v izdihljajih prvega polčasa prek Bena Osborna, a odpisani klub, ki se v prihodnji sezoni bržčas seli v drugoligaški Championship, do konca srečanja niso zadržali točke.

Že v peti minuti nadaljevanja je Leeds spet povedel, za kar se lahko zahvalijo gostujočemu branilcu, veteranu Philu Jagielki, ki je s tem postal drugi najstarejši avtor avtogola v zgodovini Premier Lige. Starejši osmoljenec je bil od leta 1992 le Stuart Pearce, ki je leta 2001 v dresu Citya “zabil” na mestnem derbiju Machestra.

Leeds Utd. je z zmago skočil na 10. mesto in za mesti, ki vodijo v evropska tekmovanja, zaostaja sedem točk. Sheffield Utd. je svoje navijače že “uspel” prepričati v to, da sledi selitev v drugoligaško druščino. Po tridesetih srečanjih so zbrali le 14 točk.

Še zanimivost: na tekmah Leeds Utd. v tekoči sezoni pada največ golov, današnji trije so številko pripeljali do 95.