Nocoj na SK: Leicester naskakuje drugo mesto

Premier Liga 6. Mar 202113:49
Leicester
Leicester

Nogometaši Leicester Cityja se bodo ob 21. uri v gosteh pomerili z Brightonom, zmaga pa bi jih (vsaj začasno) popeljala na drugo mesto lestvice.

Leicester City bo na Amex Stadionu brez sedmerice poškodovanih igralcev, pozitivna novica za ekipo Brendana Rodgersa pa je, da bo Wesley Fofana pripravljen na igro. Tako kot na sredini tekmi proti Burnleyju (1:1) bodo lisice brez Harveyja Barnesa, Jamesa Maddisona, Ayozeja Pereza, Dennisa Praeta, Jonnyja Evansa, Jamesa Justina in Wesa Morgana.

Fofana se je po poškodbi vrnil že v drugem polčasu tekme proti Burnleyju. Brendan Rodgers je mojster prilagajanja med tekmo, kar se je pokazalo tudi v sredo, ko je Burnley prevladoval, nato pa je izkušeni strateg spremenil postavitev, zaigral s štirimi branilci in petimi igralci na sredini in v zadnjih 20 minutah je imel Leicester kar osem strelov in tudi nekaj smole, da ni osvojil vseh točk.

Leicester je Brigthton letos dvakrat že premagal brez prejetega gola (3:0 v PL in 1:0 v FA pokalu), tako da je tudi tokrat, kljub poškodbam, favorit za tri točke.

Brighton je izgubil svoji zadnji tekmi (West Brom 0:1 in Crystal Palace 1:2), vendar je na teh srečanjih skupno sprožil kar 40 strelov, od tega 11 v okvir vrat, tekmeca pa sta streljala le devetkrat (4 v okvir) in dosegla tri gole, torej je glavna težava galebov učinkovitost pri zaključevanju akcij. Temu priča tudi dejstvo, da je ekipa z juga Anglije na zadnjih 9 tekmah dosegla vsega 5 golov, ampak je uspela v tem času premagati Leeds, Tottenham in Liverpool (vsakič z 1:0).

Srečanje Brighton – Leicester si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na SK2 ob 21.00.

 

Komentari

Vaš komentar