Perez razkril ozadje propadlega posla z Mbappejem

Nogomet 16. Jun 202219:14 0 komentarjev
Foto: FedericoPestellini Panoramic via Guliverimages

Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je javno spregovoril o neuspelem poskusu nakupa Kyliana Mbappeja.

Potem ko je bilo po neuspelem prestopu preteklo poletje Mbappeja v Real, bolj ali manj že jasno, da bo mladi francoski napadalec na Santiago Bernabeu po koncu te sezone prišel brez odškodnine, je v zadnjem trenutku prišlo do preobrata in 23-letni francoski napadalec je podaljšal pogodbo s PSG.

“Mbappe ni izdal nikogar. Njegove sanje so bile, da pride v Real, a položaj se je spremenil zaradi političnih in ekonomskih razlogov,” je v oddaji na El Chiringuito TV mirno razložil Florentino Perez.

Takega Mbappeja niso želeli

“Na koncu je padla odločitev, da je to Mbappe, ki ga ne želimo, spremenil je mišljenje, svoje sanje. Še vedno ga cenim, a še njegova mama je želela, da pride v Madrid, saj so bile to njegove sanje. Na koncu ji je bilo neprijetno,” je nadaljeval predsednik Reala.

Florentino Perez
Real in Florentino Perez sta vsaj za nekaj mesecev obupala nad Kylianom Mbappejem. Foto: Guliverimage

Perez je bil ogorčen nad dejstvom, da se je v prestop vpletel tudi sam francoski politični vrh. “Emannuel Macron je poklical Mbappeja, kar ni normalno. Tudi PSG mu je ponudil, da postane vodja projekta. Vse se je spremenilo. Ni lahko, ko te pokliče predsednik države, župan tvojega mesta, nato pa odideš še v Katar in ti še tam ponudijo nore stvari. Premislil si je. Če je to tisto, kar si Mbappe želi, naj ostane tam, to ni oseba, ki smo jo želeli,” je le skomignil.

Vrata niso povsem zaprta

V Madridu kljub vsemu, kar se je dogajalo Mbappeju še niso dokončno zaprli vrat, kaj lahko se zgodi, da bo odlični Francoz nekega dne res oblekel dres belega baleta. “V treh letih se lahko marsikaj spremeni, a mora vedeti, da noben igralec ni večji od Reala,” opozarja.

Haaland ni bil tarča Reala

Preko leta se je veliko govoril tudi o prihodu napadalca Erlinga Haalanda, ki je na koncu izbral Manchester City. Odlični Norvežan očitno ni bil prioriteta, saj Real po mnenju Pereza v svojih vrstah že ima najboljšega napadalca na svetu Karima Benzemaja.

“V Realu imamo že zdaj najboljšo devetko. Ne moremo pripeljati Haalanda in ga dati na klop. Gre za izjemnega igralca,” je še pojasnil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!