Ten Hag izgubil slačilnico, kritične medije želi United utišati

Nogomet 5. Dec 202314:08
Foto: Profimedia

V rdečem delu nogometnega Manchestra je znova vroče. Sobotni poraz v Premier ligi proti Newcastlu je znova odprl Pandorino skrinjico težav kluba z Old Trafforda, angleški mediji pa so včeraj množično poročali o tem, da je trener Erik Ten Hag izgubil zaupanje slačilnice. V luči tega se je klub odločil za zelo nenavadno potezo, ki jo v današnjih časih redko vidimo.

Nogometaši Manchester Uniteda so v soboto doživeli že šesti prvenstveni poraz v novi sezoni Premier lige. Bogati Newcastle je rdeče vraga na domačem igrišču ugnal z 1:0 in jih pahnil na 7. mesto prvenstvene lestvice. Če temu dodamo še zadnje mesto v skupini lige prvakov in zgodnji izpad v ligaškem pokalu, je lahko dosedanji del sezone varovancev Erika Ten Haga označen kar kot polomija.

Nič čudnega torej, da so se v rdečem delu Manchestra začeli pojavljati signali, da je vzdušje v slačilnici Uniteda vse prej kot idilično. Zgodba je velik zamah dobila včeraj, ko so se številni najmočnejši angleški mediji na široko razpisali o tem, da v garderobi rdečih vragov vlada precejšnje nezadovoljstvo nad delom Nizozemca Ten Haga, ki je po informacijah zanesljivih virov že izgubil vsaj polovico slačilnice.

V Manchesteru se ponavlja stara zgodba, trenerju pa so očitno šteti dnevi. Foto: Profimedia

Nogometaši naj bi bili nezadovoljni s prenapornimi treningi, na katerih zgolj tečejo in tečejo, pogrešajo pa tudi bolj oseben pristop trenerja pri vodenju skupine igralcev. Precej pripomb je tudi glede odnosa z Jadonom Sanchom, ki je na zahtevo trenerja odstranjen iz prve ekipe ter trenira z mlajšimi selekcijami.

Klub novinarjem prepovedal prihod na novinarsko konferenco

Medijska zgodba je očitno še kako prizadela odgovorne v klubu. Ti so se namreč odločili za drastično potezo in nekaterim novinarjem iz priznanih medijev, denimo Sky Sportsa, Manchester Evening Newsa in ESPN-a prepovedali prihod na današnjo novinarsko konferenco pred tekmo s Chelseajem.

V obrazložitvi so zapisali, da prepoved ni stvar “objave zgodb, ki jim niso všeč, ampak dejstva, da jih pred objavo niso kontaktirali in jim s tem dali možnosti, da zadevo komentirajo, izpodbijajo oziroma postavijo v ustrezen kontekst.”

Vsekakor nenavadna odločitev in poteza, ki dviguje veliko prahu. Predvsem pa potrjuje, da v Manchester Unitedu ob novih neuspehih marsikomu gori pod nogami.