Švedska dočakala reprezentančno vrnitev Ibrahimovića

Nogomet 5. Dec 202312:31 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Sloviti oče je nedavno končal kariero, sin skrit od oči javnosti začenja prve reprezentančne korake.

Zlatan Ibrahimović je eno največjih nogometnih imen zadnjih dveh desetletij. Kariera švedskega nogometaša bosansko-hercegovskih korenin se je s koncem minule sezone zaključila, v nogometni svet pa zdaj stopajo njegovi nasledniki. Med njimi je tudi Zlatanov sin Vincent.

15-letnik je bil te dni prvič povabljen na treninge švedske reprezentance za nogometaše, rojene po letu 2008, to pa je med novinarji v tej deželi razumljivo sprožilo ogromno zanimanja. A njihova pot v trening center v mestu Bosön je bila zaman. Švedska nogometna zveza je namreč medijem preprečila dostop do nadarjenega mladeniča, ki na klubski ravni brani barve mlajših selekcij italijanskega Milana. V mestu mode sicer družina Ibrahimović še vedno živi, za rdeče-črne igra tudi drugi Zlatanov sin Maximilian.

Foto: Profimedia

Želijo mu omogočiti čim bolj mirno vključitev

“Medijem ni dovoljeno govoriti z njim. To je naša kolektivna ocena, da se bo lahko čim bolj mirno vključil v novo okolje reprezentance,” so novinarjem sporočili predstavniki švedske nogometne zveze. Medtem ko so bili ostali nogometaši na voljo za izjave in so trenirali pred objektivi televizijskih kamer, je bila Vincentova skupina umaknjena v najbolj oddaljen kot dvorane.

Vseeno iz Švedske prihajajo informacije o tem, da mladenič premore kar nekaj očetovega talenta. S to razliko, da ne igra na poziciji napadalca, ampak v zvezni vrsti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!