Nekdanji trener PSG v vrtincu hudih rasističnih obtožb

Nogomet 5. Dec 202313:10 0 komentarjev
Christophe Galtier
Christophe Galtier FOTO: Guliverimages.

Nekdanji trener francoskega nogometnega velikana PSG Christophe Galtier se sooča z novimi obtožbami na račun domnevnega rasističnega in islamofobnega odnosa do nogometašev.

Le deset dni pred pričetkom sojenja Christopheju Galtierju so na plan prišle nove informacije glede domnevno rasističnega in islamofobnega odnosa, ki ga je francoski trener gojil do nogometašev, ko je med letoma 2021 in 2022 vodil francoskega prvoligaša Nico. Proti 57-letniku so se sedaj namreč obrnili tudi njegovi nekdanji sodelavci.

Kot trdi njegov nekdanji pomočnik Federico Gioria, se je Galtier pogosto posluževal rasističnih komentarjev, ki so bile v večini uperjene proti Alžircema Hichamu Boudaouiju in Youcefu Atalu. Dvojico naj bi pogosto zmerjal, da sta umazana, obenem pa ju tudi označil za “najslabša Alžirca”, poročajo francoski mediji.

Po pisanju športnega dnevnika L’Equipem, je nekdanji športni direktor Nice Julien Fournier razkril, da mu je Galtier marca 2022 izročil seznam nogometašev, ki jih želi izključiti iz ekipe. Na njem so bili izključno arabski nogometaši, pa tudi muslimani in temnopolti igralci. Poleg tega naj bi mu Galtier na predlog, da bi v klub pripeljal turškega nogometaša, jasno odgovoril: “Julien, še vedno ne razumeš, ne potrebujem črncev in Arabcev v ekipi.”

Foto: Profimedia

Francoskega stratega, ki je v minuli sezoni PSG popeljal do naslova prvaka, naj bi še posebej razburil tudi prihod Billala Brahimija, ki se je Nici pridružil lanskega januarja. Ko je izvedel, da je alžirski nogometaš podpisal pogodbo, naj bi izrazil ogorčenje nad njegovim prihodom. “Še en musliman, ne bom več tukaj, dovolj mi je,” je menda dejal Galtier.

Med tistimi, ki bodo zaradi neprimernega odnosa na sodišču pričali proti Galtierju, je sicer tudi nekdanji branilec Barcelone Jean-Clair Todibo, ki ga je trener po poročanju L’Equipe prisilil, da je prekinil post v mesecu ramadanu, prav tako pa je bil označen za ekstremista, ker je nosil tradicionalna oblačila.

Galtier, ki sedaj vodi katarskega prvaka Al Duhaila, vse obtožbe na svoj račun odločno zanika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!