Preobremenitev Gavija plačala svoj davek (VIDEO)

Nogomet 20. Nov 20238:18 0 komentarjev

Španec Gavi bo po hudi poškodbi kolena na kvalifikacijski tekmi proti Gruziji (3:1) verjetno z igrišč odsoten do konca sezone, kar pomeni, da bo moral izpustiti tudi evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po prvih preiskavah ima 19-letni nogometaš Barcelone strgano križno vez v desnem kolenu.

Če bodo nadaljnje preiskave potrdile diagnozo, bo moral Gavi mirovati od šest do osem mesecev.

Vezist se je poškodoval na začetku nedeljske tekme v Valladolidu po dvoboju z gruzijskim tekmecem. Po tekmi je španski selektor Luis de la Fuente govoril o “resni poškodbi” in “grenki zmagi svojega življenja”.

Gavija bodo zdaj v Barceloni podrobno pregledali. Poškodba je šokirala tudi Gavijeve soigralce. Ferran Torres je držal dres svojega soigralca, potem ko je zadel za 2:1.

Barcelona naj bi že pred dnevi izrazila skrbi zaradi Gavijeve preobremenjenosti. V reprezentanci je pred tekmo z Gruzijo zadnjih sedem obračunov odigral v celoti.

Gavi
Foto: profimedia

Nogometaš, ki je bil leta 2022 izbran za najboljšega mladega igralca na svetu, je bil eden ključnih nogometašev španske reprezentance, ki je zagotovila zmago v skupini pred Škotsko.

Kljub svoji mladosti je bila tekma proti Gruziji njegova 27. mednarodna tekma v članski ekipi, za moštvo pa je doslej dosegel pet golov.