Prepoved angleškega selektorja: žene nimajo vstopa v naš dvorec

Nogomet 3. Apr 20245:00 0 komentarjev
Jack Grealish
Jack Grealish. Foto: Guliverimages

Slovensko nogometno reprezentanco 25. junija v Kölnu čaka spektakularna tekma z Anglijo. Ena najboljših reprezentanc sveta je za svoj dom med prihajajočim Eurom izbrala luksuzno posestvo v bližini Leipziga, angleški selektor Gareth Southgate pa je ob tem svojim izbrancem sporočil, da lahko na druženje z dekleti in ženami med turnirjem bolj ali manj pozabijo.

Žene nogometašev so v angleških tabloidih vselej vsaj tako zanimiva tema, kot so njihovi partnerji.

V teh dneh tako angleške rumene medijske vrstice polnijo novice o tem, da žene reprezentantov Anglije organizirajo skupno odpravo na letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji. Vodji ‘delegacije’ naj bi bili najbolj izkušeni t.i. “wagsici” Fern Maguire in Megan Pickford, ženi branilca Manchester Uniteda Harryja Maguireja in vratarja Evertona Jordana Pickforda. Dame naj bi si za spremstvo omislile tudi posebno varnostno službo, sestavljeno iz nekdanjih vojaških specialcev, ki naj bi za celoten turnir žene nogometašev stala približno 100.000 funtov.

Fern Maguire
Fern Maguire, na fotografiji desno v angleškem dresu, bo ena izmed vodja odprave deklet angleških reprezentantov. Foto: Profimedia

Vse tekme Eura 2024 si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

“Wagsice” so v Nemčiji že blestele

Zgodbe o ženah nogometašev, ki v času velikih turnirjev s svojimi zabavami in dragimi nakupovalnimi izleti zasenčijo svoje može, v Angliji niso nič novega.

Leta 2006 je na svetovno prvenstvo v Nemčiji odpravo deklet tedaj vodila žena slovitega Davida Beckhama Victoria. Takrat so žene tudi v času turnirja bivale v bližini angleških reprezentantov, kar naj bi zahtevala ravno angleška nogometna ikona, takratni selektor Sven Goran Eriksson pa je ugodil njegovi želji.

Zlata generacija angleškega nogometa, katere člani so bili poleg Beckhama denimo Wayne Rooney, Michael Owen, Steven Gerrard, Frank Lampard in ostali velikani otoškega nogometa, se je z mundiala v Nemčiji ne preveč slavno poslovila v četrtfinalu, ko so jo po kazenskih strelih izločili Portugalci.

Victoria Beckham
Na SP 2006 so žene nogometašev s svojimi zabavami celo zasenčile svoje partnerje. Foto: Guliverimages

Southgate damam prižgal rdečo luč

Tokrat pa se veseljačenje, ki ga s seboj prinesejo dekleta nogometašev bržkone ne bo ponovilo. Navijaška odprava deklet in žena namreč niti malo ne navdušuje angleškega selektorja Garetha Southgata. Slednji po poročanju angleških medijev pripravlja posebno pravilo.

T. i. “wagsice” nikakor ne bodo bivale na posestvu Golfresort Weimarer Land, kjer bo v času Eura domovala angleška izbrana vrsta. Še več, angleški selektor jim je ‘prepovedal’, kolikor je pač to mogoče, tudi bivanje v kakšnem izmed bližnjih hotelov. Dekleta bodo torej morala med turnirjem najti svoje načine zabave, brez dvoma pa jim bodo poleg varnostnikov sledile tudi trume tabloidnih novinarjev in ‘paparacov’.

Luksuz, kakršnega si lahko privoščijo le največji

Angleška reprezentanca bo v času Eura bivala v Golfresortu Weimarer Land. Gre nemško podeželsko posestvo oziroma dvorec, ki leži približno uro in pol vožnje od Leipziga in ki zajema 94 luksuznih suit, dve golf igrišči z 18 luknjami in eno z devetimi, del hotela pa je jasno tudi luksuzni termalni del s savnami in fitnesom.

Angleška baza za Euro 2024
Posestvo, kjer bo med Eurom bivala angleška reprezentanca. Foto: Guliverimages

Cena nočitve za navadne smrtnike je sicer približno 350 evrov na noč, v času Eura pa jasno na posestvu ne bo nikogar drugega kot angleški reprezentanti z veliko ekipo pomožnega osebja. Del kompleksa sta tudi dve nogometni igrišči, ki pa ju bodo pred prihodom Angležev še posodobili in uredili, postavili pa bodo tudi medijski center in nekatere druge objekte, kot so skladišča za opremo, garderobe in še eno manjše dodatno igrišče.

Da bo za eno izmed favoritinj prvenstva vse pripravljeno do najmanjših detajlov, naj bi hotel skupaj z organizatorji Eura za posodobitve porabil kar milijon evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!