Prestopno zatišje v Olimpiji: Ena želja se ne bo uresničila

Nogomet 19. Jun 202216:03 > 16:47

Medtem ko v Celju, Mariboru, Muri in Kopru pridno sestavljajo igralski mozaik prihajajoče sezone, je v Olimpiji te dni precej mirno. A še v prihodnjem tednu lahko tudi navijači zeleno-belih pričakujejo nova imena v zasedbi Roberta Prosinečkega, ki si je v svojih vrstah močno želel tudi napadalca Celja Ivana Božića, a bo nekdanji mladinec Dinama kot kaže ostal v dresu grofov.

Justas Lasickas, Mateo Karamatić, Denis Pintol in Agustin Doffo. To so zaenkrat poletne okrepitve ljubljanske Olimpije. Po drugi strani je klub zapustila cela kopica nogometašev, odšli so Tomislav Tomić, Jan Andrejašič, Nik Kapun, Michael Pavlović, Marijan Čabraja, Neven Đurasek, Robert Mudražija, Aljoša Matko in Nik Prelec.

Trenutno razmerje med prihodi in odhodi nakazuje, da zeleno-beli pred prvo evropsko preizkušnjo, ko zmaje v začetku julija v prvem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo čaka Differdange iz Luksemburga, zagotovo potrebujejo nove okrepitve. Še posebej zato, ker sta v zmajevem gnezdu bolj ali manj odpisana tudi Nejc Vidmar in Almedin Ziljkić.

“Ne smemo razmišljati o prijateljskih tekmah, te niso tako pomembne, šteje predvsem delo na treningih. Prav tako smo tudi v pričakovanjih nekaterih okrepitev in verjamem, da bo že v naslednjem tednu marsikaj drugače,” je po včerajšnjem remiju brez zadetkov (0:0) na pripravljalni tekmi z Dekani razmišljal Robert Prosinečki.

Robert Prosinečki čaka na nove okrepitve. FOTO: Jure Banfi.

Božića bržkone ne bo v Olimpijo, Koprivec ima bolj proste roke

Sloviti Hrvat si je sicer že pred časom v zmajevem gnezdu zaželel nogometaša Celja Ivana Božića, a ker ima 25-letnik z grofi pogodbo sklenjeno do leta 2024, Olimpija pa v tem trenutku ni v stanju, ko bi za novince plačevala resne odškodnine, je ostalo samo pri zanimanju. Otrok Dinama, ki mu je interes Olimpije bo naših informacijah še kako godil, je medtem že sprejel odločitev, da ostane v vrstah Celja.

Kot smo poročali včeraj, je na seznamu želja Olimpije tudi Jan Koprivec. Primorec ima s sežanskim Taborom sicer sklenjeno pogodbo do konca naslednje sezone, a bi jo lahko zaradi finančnih težav kraškega prvoligaša in vse bolj javno razkritega neizplačevanja plačnih obveznosti predčasno prekinil. S tem bi se zmajem odprla vrata do prve slovenske okrepitve v tem prestopnem roku.

Športnemu direktorju Olimpije Mladenu Rudonji v iskanju novih okrepitev počasi teče “voda v grlo”.

Tudi na Ivanovića bo potrebno nekoliko počakati

Prav tako smo pred časom razkrili, da je v precej resnih pogovorih z zmaji tudi krilni napadalec Šahtarja iz Soligorska Igor Ivanović. A kot smo uspeli izvedeti, se srbski napadalec nagiba k temu, da v beloruskem prvaku odigra evropske preizkušnje, šele nato pa se pred vstopom v nogometno jesen preseli v Ljubljano. Torej bo očitno prej odigral tekmo v Ljudskem vrtu kot v Stožicah, Šahtarjev nasprotnik v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov bo namreč Maribor.

Če se bo ta scenarij uresničil, potem je z vidika Olimpije seveda odpisan za evropske kvalifikacije, v katerih si zeleno-beli želijo očistiti “črn madež” zadnjih let, ko se jim je vedno znova nekje zataknilo in so vselej zaostali za pričakovanji.