Uradno: Conte in Inter sporazumno prekinila pogodbo

Nogomet 26. Maj 202117:53 > 19:47
Jonathan Moscrop/CSM via ZUMA Wire
Jonathan Moscrop/CSM via ZUMA Wire

Inter, ki je v letošnji sezoni postal novi prvak Italije se je sporazumno razšel s trenerjem Antoniem Contejem. Za prekinitev mu bodo plačali okoli sedem milijonov evrov.

Končalo se je, kot si ni predstavljal noben navijač nerazzurrov: Inter in Conte se bosta ločila, so zapisali pri Gazzetti.

Razlog za Contejev odhod iz Interja naj bi bila odločitev uprave, da prekine dosedanji načrt razvoja ekipe, ki ga je trenerju predstavila leta 2019. Poleg tega je uprava za naslednjo sezono načrtovala dobiček 100 milijonov evrov in zmanjšanje plač igralcev za 15 do 20 odstotkov.

Po poročanju dobro obveščenega novinarja Fabrizia Romana mu bodo pri Interju zaradi prekinitve sodelovanja izplačali približno 7 milijonov evrov. Conte je imel sicer s klubom podpisano pogodbo z letno plačo v višini 13 milijonov evrov do junija 2022.

Conte je na stadion Giuseppe Meazza prišel leta 2019. Trenersko pot je začel pri Arezzu nato pa v nadaljevanju vodil še Bari, Atalanto, Sieno, Juventus ter Chelsea. Med letoma 2014 in 2016 je bil tudi selektor italijanske reprezentance.

Z Juventusom je osvojil tri naslove državnega prvaka in dva italijanska pokala. S Chelseajem je pokoril angleško Premier ligo in osvojil FA pokal ter se tudi s tem uveljavil kot eden najboljših trenerjev današnjega časa.

Inter je letos pod njegovim vodstvom osvojil prvi naslov prvaka po 11 letih. Kot morebitno menjavo za Conteja na klopi Interja v italijanskem športnem dnevniku omenjajo številna imena, med njimi Maxa Allegrija, Maurizia Sarrija, Sinišo Mihajlovića in Simoneja Inzaghija.