Handanović: Kogar koli dobiš, cilj je enak!

Prva liga 20. Jun 201718:07 > 18:11
NK Maribor/Drago Wernig

Izkušeni vratar aktualnih slovenskih nogometnih prvakov Jasmin Handanović, je tako kot njegov športni direktor zelo samozavesten pred prvo evropsko tekmo v novi evropski sezoni.

“Težko je govoriti o tem, ali bi lahko bil žreb glede na preostale nasprotnike tudi ugodnejši. Kogarkoli dobiš, je cilj enak. Želimo izločiti prvega nasprotnika in verjamem, da bomo uspešnejši od Zrinjskega. Bo pa naloga seveda zelo zahtevna. Prvi korak v evropskih kvalifikacijah vedno prinaša povečan pritisk in gre za zahtevne, specifične tekme, toda to oviro je treba preskočiti,” pravi Jasmin Handanović.

Vratar Maribora sodi med neposredne udeležence z igrišča leta 2014, ko so se kvalifikacije za Ligo prvakov prav tako začele v Mostarju. “Spomini so prijetni, na igrišču in izven terena. Takrat so nas lepo sprejeli, tudi mi smo jim se podobno oddolžili v Mariboru. Nihče ni v prednosti zaradi prejšnjega medsebojnega dvoboja, tisti tekmi je treba odmisliti. Zdaj je nova sezona, novo dokazovanje, ekipi sta spremenjeni. Zrinjski za nas ne bo neznanka, poznamo okolje, kamor prihajamo, značaj tamkajšnjih ekip. Vse preostale podrobnejše informacije o zdajšnjih posameznikih bomo dobili v prihodnjih dneh, ne dvomim, da bo strokovno vodstvo poskrbelo za temeljito analizo. Nasprotnika spoštujemo, se zavedamo, da je Maribor na papirju favorit, moramo pa to vlogo upravičiti.”

Do obračuna s prvakom Bosne in Hercegovine so še trije tedni. Časa za razčlenjevanje bo dovolj, medtem pa gredo naprej aktivnosti po začrtanem programu v prekmurski pripravljalni bazi, kjer je ekipa po prihodu izvedela za nasprotnika na evropski premieri. “Smo v drugem tednu priprav. Začelo se je naporno, ampak kakovostno. Vemo, da potrebujemo en delovni mesec, da se pripravimo na to, kar nas čaka med tekmovalno sezono. To obdobje v Moravskih Toplicah bo zelo pomembno in nadaljevali bomo v dosedanjem slogu.”

vir: nkmaribor.com