Hadžič: Rezultat je zadovoljiv in realen

Prva liga 23. Feb 20209:10 > 9:11
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je na prvi tekmi spomladanskega dela sezone gostovala v Ljudskem vrtu in iztržila neodločen izid (1:1). Za zmaje je v prvem polčasu zadel Ante Vukušić, Mariboru pa je točko priigral Rok Kronaveter. Po prvi tekmi spomladi pa je svoje misli strnil tudi trener Olimpije Safet Hadžič.

Glavni trener zmajev Safet Hadžić je po derbiju povedal: Remi je realen. Prvi polčas je pripadel nam, drugi pa Mariboru. Imeli smo smolo s poškodbami, saj nismo mogli delati v skupnem konceptu do konca. Je pa tu tudi psihološki vidik. Vedeli smo, da bo Maribor v drugem polčasu dal vse od sebe, ker ni imel česa izgubiti. Vse skupaj je vodilo k remiju. Glede na to, da je šlo za derbi, sem zadovoljen,” je dejal Hadžić, ki je moral začetno postavo sestaviti brez kaznovanih Mirala Samardžića in Mackyja Bagnacka: Imeli smo veliko problemov. Lahko bi bili še bolj agresivni, vendar smo se morali postaviti nekoliko nazaj zaradi zadnje linije, dva ključna osrednja branilca sta manjkala zaradi kartonov. Danes se je videlo, da ko ni naše zadnje linije, stojimo preširoko in Maribor nam lahko dela težave. Ko bomo imeli svoje osrednje igralce, bomo lahko še bolj pritisnili na nasprotne ekipe.”

Na tekmi v Ljudskem vrtu sta za Olimpijo debitirala dva igralca. Branilec Daniel Kamy, ki je z ekipo od priprav v Turčijo, in napadalec Roman Bezjak, ki se je klubu pridružil v četrtek: Roman je z nami opravil le en trening. V igro sem ga dal, da čimprej občuti igro. Nimamo še tekoče igre in tukaj bo prinašal določeno prednost, sploh pri napadalnem pritisku,” je zaklučil Hadžič.

Vezist Olimpije Vitja Valenčič je dodal: Zelo težka tekma. Morali smo igrati na rezultat in ni bilo tveganja. Obe ekipi sta si ustvarili veliko priložnosti in na koncu bi lahko zmagali tako mi kot oni. Končni rezultat je pošten.”

Že med tednom Olimpijo čaka obračun s Triglavom v Stožicah.