Olimpija v zaključek prvenstva brez Hadžića

Prva liga 15. Jun 202013:00 > 13:03
NK Olimpija Ljubljana

Predsednik Olimpije Milan Mandarić in športni direktor Mladen Rudonja sta na ponedeljkovem sestanku ocenila, "da stanje v ekipi in prikazana igra v zadnjih dveh krogih izzivata skrb za nadaljnje uspehe Olimpije in terjata hitro ukrepanje, da bi stanje popravili". Ceno je plačal trener Safet Hadžić.

Safet Hadžić je opravil veliki posel za Olimpijo. Vodenje moštva je prevzel je v situaciji, ko nam je bilo najteže. Prvi del letošnjega prvenstva smo odigrali uspešno, a igra, ki smo jo pokazali na zadnjih nekaj tekemah ni takšna, kakršno si želimo gledati. Takšna igra nam ne zagotavlja uspeha v prvenstvu in na evropskem tekmovanju. Ne želim ugibati, kaj vse je vzrok temu, a preprosto ne smemo ničesar več prepustiti naključju, zato smo se dogovorili, da skušamo članom vbrizgati novo energijo in spremeniti način vodenja moštva. Safetu sem hvaležen za vse, kar je naredil za nas, zato sem mu ponudil, da še naprej ostane pomemben člen Olimpije,” je ob (novi) spremembi na trenerski klopi dejal predsednik Olimpije Milan Mandarić.

Kdo bo na klopi zmajev nasledil Safeta Hadžića, še ni znano, bodo pa Ljubljančani “odločitev o tem, kdo bo v bodoče vodil Olimpijo bomo javnosti posredovali v najkrajšem času.”

Hadžić klop Olimpije zapušča po porazu s Celjem v Stožicah. Grofje za Ljubljančani na lestvici zaostajajo dve točki, medtem ko so se Mariborčani po zmagi proti Aluminiju približali na štiri točke.