Barišić: Če je kdo nezadovoljen in želi oditi, so mu vrata odprta

Nogomet 16. Dec 202319:00 1 komentar
Igor Barišić. Foto: Aleš Fevžer

Na novinarski konferenci po koncu prvega dela sezone NK Olimpija Ljubljana je v luči informacij o tem, da se je v zmajevem gnezdu te dni zaradi potez uprave, ki je nogometašem zeleno-belih odrekla obljubljene premije za uvrstitve v konferenčno ligo, zgodil upor igralcev, zadevo komentiral direktor kluba Igor Barišić.

NK Olimpija Ljubljana je jesenski del sezone na zelenicah končala z zgodovinsko prvo zmago na evropskih gostovanjih, ko so zmaji v Bratislavi z 2:1 premagali Slovan.

Ob robu odmevnega uspeha pa smo razkrili, da se je vodstvo Olimpije samovoljno odločilo, da igralcem ne izplača nagrad za uvrstitev v konferenčno ligo, kar je v zasedbi zmajev sprožilo upor. Nogometaši so razmišljali celo o tem, da bojkotirajo tekmo v Bratislavi. Na zadevo se je zdaj odzval tudi prvi operativec kluba Igor Barišić in odgovoril na naše vprašanje, ali bodo nogometaši zdaj vendarle dobili obljubljene premije.

“Sami ste videli, kje je bila Olimpija, ko jo je vodil prejšnji predsednik. Kje je bila Olimpija, ko smo jo prevzeli in kje je danes? To so stvari, ki jih bomo interno reševali, tega ne bomo počeli v javnosti. Nobenih obljub ni, vsi bodo dobili tisto, kar jim pripada po pogodbah, niti centa jim ne bomo ostali dolžni. Olimpija nikoli v preteklosti ni bila finančno tako stabilna, kot je danes, naredili smo velik korak naprej. Kar se tiče internih zadev, tudi jaz vas ne sprašujem, kakšne so vaše plače in kaj se pogovarjate z vašimi nadrejenimi. Ne razumem, zakaj spet ustvarjamo neko slabo atmosfero, bodimo pozitivni. Olimpiji je uspela velika zmaga v Bratislavi, Slovenija se je uvrstila na evropsko prvenstvo, kar nekaj stvari je, na katere smo lahko ponosni,” razmišlja direktor NK Olimpija Ljubljana.

In dodaja.

“Če je nekdo zadovoljen in želi zapustiti Olimpijo, dobro, vrata so odprta, na voljo smo za pogovore. Smo najboljši klub v Sloveniji, imamo največje plače, ki so redne in ne vem, zakaj se ustvarja panika in zakaj bi bili igralci nezadovoljni. Tudi v Bratislavi smo videli, da smo lahko konkurenčni velikim ekipam. Zadovoljni smo, v teh letih smo naredili ogromno za Olimpijo, za navijače in za slovenski nogomet. Tudi s čarobno paličico bi težko bolje.”

Igor Barišić. Foto: SK

Na aktualni zaplet v ljubljanski Olimpije se je odzval tudi Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS). Olimpija je na svoji spletni strani o tej tematiki objavila tudi izjavo za javnost.

Okrepitve iz domače lige? Malo je igralcev, ki lahko delajo razliko

Ko je govora o prihodnosti zmajev, se vse več debat vrti okrog tega, koliko lahko Olimpija v zimskem prestopnem roku odšteje za nakupe novih nogometašev in kakšna bo podoba moštva v prihodnosti. Igor Barišić ponuja vpogled v to, kako bo moštvo sestavljeno v nadaljevanju sezone.

“Vemo, da so v slovenski ligi odškodnine za nogometaše, ko pokliče Olimpija, precej nerealne. Vedno se cena navije za sto ali dvesto tisoč evrov. Vse, kar je za nas realno, bomo skušali dobiti. Ni pa veliko igralcev v naši ligi, ki lahko delajo razliko. Kar se tiče prodaj, trenutno klub nima nobene uradne ponudbe za katerega izmed nogometašev. Klici so, zanimanje je, uradne ponudbe pa, čeprav se piše marsikaj, ni. Še enkrat pa poudarjam, za drobiž Olimpije ne bo zapustil nihče,” zaključuje Barišić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje