Beg Olimpije ga ne skrbi: Prvenstvo se bo odločalo spomladi

Roman Pilipčuk
Roman Pilipčuk; Foto: Uroš Skaza

Derbi 17. kroga Prve lige Telemach med Celjem in Koprom se je končal z delitvijo točk, kar je v slabo voljo spravilo trenerja grofov Romana Pilipčuka, ki je bil prepričan, da bi si njegova ekipa zaslužila zmago.

Dvoboj med moštvoma z zgornje polovice lestvice ni razočaral, saj je poleg številnih priložnosti postregel z dvema zadetkoma, dvema enajstmetrovkama in tudi vratnico, ki jo je v sodnikovem dodatku zadel Tin Matić. Če bi bil domači napadalec v kazenskem prostoru za malenkost bolj zbran, bi svoji ekipi zagotovil zmago in pomembne tri točke, ki jih Celjani še kako potrebujejo v lovu za vodilno Olimpijo. Ta je po zmagi v Domžalah sedaj še povečala svojo prednost in ima pred drugouvrščeno ekipo iz knežjega mesta že 13 točk naskoka.

“Prvenstvo se bo odločalo spomladi, zato bomo o tem govorili takrat,” je po tekmi velik točkovni razkorak komentiral trener Celja Roman Pilipčuk, ki so ga vznejevoljile zapravljene priložnosti njegovih igralcev. Ob že omenjeni vratnici je bilo teh kar nekaj. Predvsem v prvem delu, ko je domača zasedba narekovala ritem na igrišču in bila precej prepričljivejša od tekmeca. Nemara še najlepša priložnost se je v prvem delu ponudila Lovru Bizjaku, ki je v 15. minuti iz bližine zgrešil neoviran strel z glavo.

“Če bi Bizjak v prvem polčasu izkoristil svojo priložnost, bi se vse odvilo drugače. Mislim, da bi glede na njegovo kakovost to lahko zaključil,” je svojega varovanca pobaral Ukrajinec na klopi Celja. “Mislim, da smo imeli tekmo pod nadzorom, še posebej v prvem polčasu. Verjetno je bila to tekma, na kateri smo izgubili dve točki,” je razmišljal Pilipčuk, a že v naslednjem trenutku pristavil, da bi lahko tekmo tudi izgubili, če bi ob zaostanku z 0:1 najboljši strelec Kopra Andrej Kotnik realiziral najstrožjo kazen.

Foto: Uroš Skaza

Temu je prikimal tudi branilec Celja David Zec. “Mislim, da je bila to prva tekma v sezoni, ko smo prevladali na igrišču. Ustvarili smo si pet ali šest priložnosti, a na koncu bi lahko tudi izgubili. Nasprotnik je imel dve enajstmetrovki, zato se mi zdi točka realna. Morda je v naši igri zmanjkalo več kreativnosti. Žogo smo pripeljali do nasprotnikovih vrat, odlično igrali v obrambi, vendar če želiš premagati ekipo, kot je Koper, moraš takšne priložnosti izkoristiti,” je poudaril 22-letnik.

Kljub še šestem remiju v sezoni pa so v taboru Celja lahko ponosni na dejstvo, da tudi po 17 krogih ostajajo neporaženi na domačem igrišču. Doslej so na njem vpisali šest zmag in tri remije. “Seveda sem zadovoljen. A proti Kopru smo izgubili dve točki, zato sem zaradi tega kar nekoliko slabe volje,” je povedal Pilipčuk, ki ga zdaj z ekipo zaradi reprezentančnih aktivnosti čaka daljši premor. “Prvi del sezone se počasi zaključuje, glavno breme pa bolj ali manj nosijo isti igralci, zato jim bomo namenili nekaj počitka. A ostalo nam bo še dovolj časa, da se ustrezno pripravimo na zadnje tri tekme jesenskega dela,” je sklenil trener Celja.