Bo Matevž Vidovšek nared za veliki derbi?

Nogomet 11. Apr 20237:30 0 komentarjev
Matevž Vidovšek
Foto: Jure Banfi

Še bolj kot poraz proti Bravu (0:1) je navijače Olimpije po včerajšnjem ljubljanskem derbiju vznemirila huda poškodba Matevža Vidovška. Čuvaj mreže zmajev je ob trku z Gašperjem Trdinom padel z velike višine in z glavo močno udaril po tleh. Za nekaj trenutkov je celo izgubil zavest. A po naših informacijah stanje čuvaja mreže zmajev vendarle ni zaskrbljujoče.

Padec in poškodba Matevža Vidovška

Že kmalu po grozljivem padcu in kratkotrajni izgubi zavesti je bil Matevž Vidovšek znova na nogah. Vratar Olimpije sprva niti ni želel v reševalno vozilo in na preglede v bolnišnico, a je nato vendarle popustil in včeraj zvečer opravil prve preglede morebitnih resnejših poškodb glave. Po naših informacijah je šlo k sreči “zgolj” za pretres možganov in po prespani noči v bolnišnici bo čuvaj mreže zmajev danes odšel domov.

Protokol pri poškodbah glave je jasen. Najprej za Vidovška sledita dva dneva strogega mirovanja, nato lahko začne z lažjimi treningi. Če bo vse brez zapletov, bo v petek že lahko treniral z ekipo in bo tako med vratnicama Olimpije na večnem derbiju. Odveč je poudarjati, kako pomemben člen vodilne ekipe Prve lige Telemach je visokorasli Korošec, poleg tega pa bo derbi zanj pomemben tudi zato, ker ga bo s tribune spremljala res cela kopica skavtov velikih, zelo velikih evropskih klubov.

Matevž Vidovšek. FOTO: Jure Banfi.

Spremlja ga celo veliki Juventus

Potem ko smo pred dnevi poročali o tem, da se zanj zanima Everton in so se na seznam interesentov za slovenskega reprezentanta v naslednjih dneh dodajali še nekateri drugi angleški klubi, se v zadnjih dneh vse bolj govori tudi o tem, da za Vidovška veliko zanimanja vlada tudi v Italiji.

Sloviti Gazzetta dello Sport tako razkriva, da o 23-letniku razmišlja celo torinski velikan Juventus! Slednji naj bi iskal zamenjavo za Poljaka Wojciecha Szczesnyja, ki mu s koncem sezone poteče pogodba s staro damo. Povsem mogoče je torej, da bodo na večnem derbiju del tribun Stožic zasedli tudi ogledniki 36-kratnih italijanskih prvakov.

Vidovškovo jasno sporočilo

Matevž Vidovšek se je sicer včeraj zvečer že oglasil tudi na družbenem omrežju Instagram, kjer je v svoji zgodbi delil objavo navijaške skupine Green Dragons, ter obljubil: “Se vidimo na derbiju!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!