Celjani dobili resnega tekmeca: Barišića vabi tudi NK Maribor

Nogomet 7. Dec 20236:00 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Jesenski del sezone še ni končan, že pa se vse bolj intenzivno nakazuje zelo odmeven prestop znotraj Prve lige Telemach. Maks Barišić bo v naslednjih tednih skorajda zagotovo zapustil Bonifiko, poleg Celja se namreč po naših informacijah zelo resno zanj zanima tudi NK Maribor.

Je Maks Barišić že odigral zadnjo tekmo v dresu Kopra? Vse bolj se zdi, da je odgovor na to vprašanje pritrdilen. 28-letnik je namreč trenutno na stranskem tiru zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice in malo verjetno je, da bo v tem letu še stopil na nogometno zelenico.

Zadetek Maksa Barišića proti Domžalam

Zimski premor nato pomeni tudi odprtje prestopnega roka, ko se zdi, da bo Barišić zapustil Bonifiko. Kot smo prvi poročali, se za njegove usluge resno zanimajo Celjani. In to zanimanje se ni prav nič ohladilo, še več, pogovori postajajo vse bolj konkretni, za usodo morebitnega posla pa bo ključen naslednji teden, ko bodo vodilni možje klubov znova sedli za pogajalsko mizo. Prav tako ni skrivnost cena, ki jo Primorci zahtevajo za svojega najboljšega posameznika. Ta je nastavljena na 200.000 evrov.

Maks Barišić. Foto: Uroš Skaza

Zvezdnika Kopra želi tudi Maribor

To pa je podatek, ki je predramil še enega zainteresiranega kupca. Po naših informacijah se namreč za krilnega napadalca zelo resno zanimajo tudi Mariborčani. Ob robu včerajšnje prvenstvene tekme med Koprom in Mariborom (3:3) so tako stekli tudi pogovori o tem, kakšne so možnosti, da Barišić v nadaljevanju kariere ne nosi več rumeno-modre barve, kakršno je nosil v Kopru in bi jo morda tudi v Celju, temveč obleče vijoličasti dres.

Kot nam je uspelo izvedeti, so pogajanja že stekla, Mariborčani pa bodo skušali s Koprčani čim prej najti skupni jezik in izpeljati posel. Na koncu pa bo imel pomembno vlogo pri odločitvi, kje bo nadaljeval svojo kariero, imel tudi nogometaš sam.

Kaj bo izbral Maks Barišić? Celjani mu lahko ponudijo prvo mesto na lestvici, lepo perspektivo za osvojitev državnega naslova ter verjetno tudi boljšo plačo, Mariborčani pa začetek nove zgodbe pod vodstvom renomiranega trenerja ter igranje za klub s tradicijo in najzvestejšo bazo navijačev v Sloveniji.

V tej sezoni je Maks Barišić na 14 prvenstvenih tekmah dosegel tri gole in prispeval štiri asistence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!