Delitev točk na izjemno napetem obračunu v Domžalah

Nogomet 1. Okt 202217:15 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Domžal in Mure so se v 11. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

V Domžalah sta se merili ekipi, ki sta v svojih vrstah zaradi poškodb, bolezni in kazni pogrešali kar nekaj nogometašev, pri domačih so med drugimi manjkali Janez Pišek, Tilen Klemenčič, Slobodan Vuk, Nick Perc in Zeni Husmani, pri gostih pa Luka Bobičanec, Darick Kobie Morris in Gregor Balažic ter tudi Matko Obradović in Nik Lorbek. Ob vseh teh težavah sta ekipi prikazali enakovredno tekmo, statistično je bila boljša Mura, ki je tudi zapravila enajstmetrovko pri 1:1. Ekipi pa po novi točki ostajata na petem oziroma šestem mestu lestvice.

Tekma se je kar živahno začela, med drugim je Amar Beganović v zadnjem trenutku izbil žogo Ivanu Durdovu, od daleč je nato poskusil Arnel Jakupović, a tako kot Ajdin Mulalić po strelu Mihaela Klepača je tudi Klemen Mihelak dobro opravil sovje delo. V 14. minuti pa je bil pri domači zasedbi nenatančen Franko Kovačević.

V 25. minuti je po levi strani pred Mulalića prišel Klepač, vendar je domžalski vratar spet dobro posredoval. Na drugi strani pa so njegovi soigralci povedli štiri minute pozneje, ko je po Jakupovićevi podajo zadel Matej Podlogar z nizkim strelom iz osrčja kazenskega prostora. Toda črno-beli so takoj vrnili, v 32. minuti je namreč z glavo lepo zadel Tio Cipot po podaji Martina Šrolerja s prostega strela z desne strani.

Takoj zatem je moral znova posredovati Mulalić po močnem strelu Beganovića močno z desne strani kazenskega prostora, kar je bila zadnja priložnost v prvem delu.

Kmalu po začetku drugega dela je imel Kovačević pri domačih izjemno priložnost za novo vodstvo, a je z glavo zgrešil z vsega treh metrov. Domžalčani so bili odločnejši v teh trenutkih, v 61. minuti je Jakupović prišel do strela iz bližine, vendar mu je Mihelak preprečil veselje. V 63. minuti pa bi gosti lahko kaznovali zapravljene priložnosti, saj so prišli do najstrožje kazni, a jo je Mirlind Daku, ki je že pri zaletu kazal neodločnost, zapravil, izkazal se je Mulalić.

Ta je posredoval tudi malce zatem po strelu Kaija Cipota, v 77. minuti pa so rumeni povedli. Jakupović je z desne strani natančno podal pred gol, kjer je bil najvišji Durdov in z glavo zadel za 2:1. Durdov je tako vpisal svoj šesti gol in se na vrhu lestvice strelcev začasno izenačil s Koprčanom Andrejem Kotnikom, Olimpijinim Mustafo Nukićem in Dakujem.

So pa Domžalčani v 86. minuti ostali brez Durdova, ki je bil izključen po prekršku nad Kaijem Cipotom. To pa so Sobočani izkoristili v 94. minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Daku in se tako spet sam prebil na vrh strelske lestvice.

Domžale bodo v 12. krogu v soboto gostovale v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Celje.

Domžale – Mura 2:2 (1:1)

Športni park, sodniki: Bubek, Gabrovec, Mikača.
Strelci: 1:0 Podlogar (29.), 1:1 T. Cipot (32.), 2:1 Durdov (77.), 2:2 Daku (94.).
Domžale: Mulalić, Mutavčić, Schoissengeyr, Đurić, Alić, Offenbacher, Markuš, Kovačević (od 60. Saitoski, od 88. Hodžić), Jakupović, Podlogar (od 67. Strajnar), Durdov.
Mura: Mihelak, Pucko (od 46. Kuzmić), Sadriu (od 88. Baić), K. Cipot, Beganović, Šimkus (od 58. Maruško), Klepač, T. Cipot, Šroler (od 72. Shabanhaxhaj), Kous, Daku.
Rumeni kartoni: Offenbacher, Đurić, Strajnar, Markuš; Sadriu, Klepač.
Rdeči karton: Durdov (86.).

Konec tekme v Domžalah.

GOOOL! Mura je izenačila v izdihljajih tekme. Za zapravljeno enajstmetrovko se je odkupil Mirlind Daku, ki je z zadetkom rešil točko Muri.

86. minuta: Rdeči karton za je prejel strelec drugega zadetka za Domžale. Domači bodo tako zmago branili zgolj z desetimi igralci.

GOOOL! Domžale vodijo. V 76. minuti se je po predložku odlično znašel Ivan Durdov.

64. minuta: Daku je imel priložnost, da bi Muro popeljal v vodstvo prek enajstmetrovke, toda njegov strel je ubranil Mulalić.

63. minuta: Enajstmetrovka za Muro.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa, ki je ponudil veliko akcije.

33. minuta: Le nekaj minut kasneje je imela Mura novo priložnost za zadetek, toda znova je odlično posredoval domači vratar.

GOOOL! Že takoj v naslednji akciji je Mura izid izenačila. Po predložku je izid z glavo izenačil Tio Cipot.

GOOOL! Domžale vodijo. V 29. minuti se je v kazenskem prostoru odlično znašel Matej Podlogar, ki je domačine popeljal v vodstvo.

25. minuta: Klepač je odlično preigraval in iz težkega položaja poskušal premagati Mulalića, ki pa je z odlično obrambo preprečil vodstvo Mure.

10. minuta: Prva vidnejša priložnost za Domžale, posredovati je moral gostujoči vratar Mihelak.

Začetek tekme v Domžalah!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!