Domžalam ne bo v letošnji sezoni nič podarjenega

Simon Rožman
Foto: Aleš Fevžer

Domžale so v 11. krogu Prve lige Telemach doma igrale neodločeno proti Muri (2:2). Točka je za nogometaše trenerja Simona Rožmana slaba tolažba, saj so imeli tekmo že dobljeno.

Nogometaši Domžal so šli na obračunu z Muro skozi pravi vrtiljak čustev. Potem ko jih je v 29. minuti v vodstvo popeljal Matej Podlogar, je le tri minute pozneje izenačil Tai Cipot. A še precej bolj razburljivo je bilo nadaljevanje, saj je njihov vratar Ajdin Mulalić v drugem delu ubranil enajstmetrovko Mirlindu Dakuju, še drugič na obračunu pa so vodili po golu Ivana Durdova. Ta je bil nato le pet minut pred koncem rednega dela izključen, kar so Prekmurci izkoristili v izdihljajih tekme in z golom Dakuja rešili točko.

“Vi mi povejte,” je v šali dejal trener rumene zasedbe Simon Rožman, ko smo ga povprašali, zakaj se njegovim igralcem v letošnji sezoni dogaja, da v končnici tekme izgubljajo dragocene točke. Nekaj podobnega se jim je namreč zgodilo že proti Celju, Mariboru, Taboru iz Sežane in tudi Muri na Fazaneriji.

Posledice nezbranosti v zaključkih tekem se odražajo na lestvici, kjer imajo Domžale po enajstih krogih le 13 točk, že danes pa jih v primeru zmage na gostovanju pri Celju lahko ujamejo Radomlje.

“Ni drugega, kot da z mladimi fanti še naprej delamo. Odločili smo se za takšno vizijo in verjamem, da se bo nogometni moment, ki nas v prvem delu sezone ne poljubi, obrnil v nadaljevanju,” je dodal Rožman, ki alibi za zapravljeno zmago lahko išče v dejstvu, da je igral z močno zdesetkano ekipo, saj so med drugimi manjkali Janez Pišek, Tilen Klemenčič, Slobodan Vuk, Nick Perc in Zeni Husmani.

Kaj je po tekmi še povedal Simon Rožman?

Foto: Jure Banfi

O tekmi:

“Kar se tiče same igre, nisem zadovoljen s prikazanim. Bili smo nesproščeni, žoga nam ni stekla, kot bi si želeli. V prvem polčasu smo bili preveč popustljivi po levi strani, drugi je bil že boljši, a smo zapravili dve čisti priložnosti. Sledil je pravi vrtiljak. Na eni strani ubranjena enajstmetrovka in ko smo imeli vse v naših rokah, smo prejeli rdeč karton in nato gol v zadnji minuti. Mislim, da je to že peta tekma v tej sezoni, ko se nam je zgodilo nekaj podobnega.”

O tem, zakaj se njegovi ekipi to dogaja:

“Enostavno se nam zgodi napaka. Cipot želi nabiti dolgo žogo, mu spodrsne, ta gre po tleh. Pride do Dakuja, ko sam neoviran poda na stran. Sledi predložek, ko sami ne prihajamo dovolj blizu v blok. Cel kup je nekih stvari, ki se nam v nogometu ne sestavijo. Žal mi je za fante, a nimamo kaj. Tu smo, da delamo, a očitno nam ne bo nič podarjenega.”

O tem, ali je bilo zaradi številnih odsotnih igralcev težko sestaviti ekipo:

“V zadnjem tednu smo imeli kar nekaj težav. Nekaj igralcev je bilo poškodovanih, nekja zelo utrujenih, zato smo priložnost ponudili tistim, za katere smo verjeli , da lahko dajo največ. Najbolj me žuli, da smo imeli v sami igri rezerve, ki jih bomo morali pokazati na naslednji tekmi.”

O tem, kje so te rezerve:

“Če govorimo v srednji coni in sami pozicijski igri, smo v dobrem položaju, a žoge enostavno ne moremo spraviti tja, kamor si želimo. V zadnji tretjini igrišča sprejemamo prehitre odločitve. Imeli smo ogromno situacij, ko bi lahko šli bližje golu, a smo iskali zadnjo podajo. Tudi realizacija v drugem polčasu ni bila najboljša. Mislim, da smo imeli dve identični priložnosti. Imamo še marsikaj za narediti.”

O rdečem kartonu Ivana Durdova:

“Bil sem predaleč, da bi lahko karkoli videl. Mi je bilo pa po pogovoru s sodnikom rečeno, da je bil prekršek za rdeči karton.”