Na Bonifiko se vrača nekdanji kralj strelcev Prve lige Telemach

Nogomet 8. Jun 20239:24 0 komentarjev
nogomet Koper Nardin Mulahusejnović

Nigerijski napadalec Bright Edomwonyi se je v sredo poslovil od Kopra, ki pa je že našel novo rešitev za napad. Športni direktor Ivica Guberac na Bonifiko vrača napadalca, ki je v dresu Kopra že blestel. To je nogometaš iz Bosne in Hercegovine, Nardin Mulahusejnović.

28-letni Edomwonyi je v Koper prišel septembra lani in na 28 tekmah vpisal devet golov ter dve podaji. Nigerijec je eden od številnih nogometašev, ki so po koncu neuspešne sezone zapustili Bonifiko. Od Kopra so se do danes že poslovili še Milan Šimčak, Karlo Bilić, Rudi Požeg Vancaš in Žan Benedičič.

A trener Zoran Zeljković se je po slovesu Nigerijca hitro razveselil novega napadalca. Športni direktor Ivica Guberac je izkoristil situacijo okrog nekdanjega člana Kopra, Nardina Mulahusejnovića. Slednji je nedavno prekinil pogodbo z ruskim Dinamom iz Mahačkale. Kot poroča Ekipa SN, napadalec in koprski klub usklajujeta zadnje podrobnosti pogodbe.

25-letni Mulahusejnović, ki se je v Prvi ligi Telemach najprej predstavil v dresu Maribora, je v dresu Kopra v sezoni 2020/21 osvojil naziv za najboljšega strelca lige. Ob Kopru in Mariboru je v Sloveniji igral še za Muro. Skupaj je v Prvi ligi Telemach odigral 76 tekem in dosegel 22 golov.

Koper bo priprave na prihajajočo sezono začel v petek.

Koper že okrepil mladi branilec

Še pred tem je moštvo z Bonifike potrdilo prihod 18-letnega Eneja Marsetiča, ki je pred tem od januarja 2021 igral za mladinski pogon italijanske Parme. Tja se je preselil prav iz Kopra, zdaj pa je z matičnim klubom podpisal triletno pogodbo, so danes sporočili na uradni spletni strani.