Iz tabora zmajev: Želimo pokvariti celjsko zabavo

Nogomet 25. Apr 202418:54 0 komentarjev
Agustin Doffo
Agustin Doffo. Foto: Aleš Fevžer

Pred prihajajočim derbijem med Celjem in Olimpijo smo se pogovarjali z enim najpomembnejših posameznikov zmajev Agustinom Doffom.

V lanski sezoni je bil eden izmed stebrov, na katerih je Albert Riera zgradil šampionsko Olimpijo.

Agustin Doffo je ena najboljših okrepitev zmajev v novejši zgodovini kluba. Argentinec je iz bosanskega Tuzla Cityja prišel z majhnimi pričakovanji, a s svojo borbenostjo in nogometnim znanjem hitro navdušil navijače zeleno-belih ter postal nekakšen talisman Olimpije, brez katerega si svojega moštva nista oziroma ne moreta zamišljati niti Joao Henriques in Zoran Zeljković.

Doffa in soigralce ta konec tedna čaka tekma, s katero lahko ‘tekmovalnost’ sezone podaljšajo vsaj za teden dni. Olimpija namreč gostuje v Celju, kjer igra pod imperativom zmage. Vsak drug scenarij bi namreč pomenil državni naslov grofov.

“Naredili bomo vse, da pokvarimo celjsko zabavo. Zmaga bi bila za nas zelo pomembna. Vemo, da nas čaka težka tekma, a po njej želimo biti bližje Celju in se za naslov boriti vse do konca,” poudarja Argentinec v zeleno belem dresu.

Agustin Doffo
V lanski sezoni je bil gonilna sila uspehov Olimpije. Foto: Aleš Fevžer

Zanj sezona ni slaba

Razlogov, da Olimpija v tej sezoni ni bolj konkurenčna Celju, je več. Eden je zagotovo ta, da je proračun grofov praktično enkrat večji v primerjavi z Ljubljančani, ki pa so imeli to pomlad vseeno več kot dovolj priložnosti, da se rivalu približajo na prvenstveni lestvici. Naš sogovornik izpostavlja še en dejavnik, ki je po njegovem mnenju celo odločilen.

“V tej sezoni se nam pozna, da smo igrali v Evropi. To je glavni razlog, da nismo bližje Celju. Težko je igrati na več frontah, a sam sem prepričan, da to ni bilo slabo leto za Olimpijo. Naš cilj je bil, da se vse do konca borimo za ubranitev naslova in to je še vedno tisto, kar ostaja v naših mislih,” navijačem zeleno-belih obljublja Doffo.

Agustin Doffo
Agustin Doffo je podaljšal sodelovanje z Olimpijo vse do leta 2026. FOTO: Aleš Fevžer.

Srečen v Ljubljani, a v nogometu nikoli ne veš

Potem ko je torej na ‘majhna vrata’ predlansko poletje Doffo prišel v Ljubljano, je zdaj eden od nogometašev, brez katerih si zasedbo Olimpije težko predstavljamo. Tudi zato navijače zmajev veseli, da je to jesen Argentinec pogodbo z zeleno-belimi podaljšal vse do poletja 2026. Pred tem se je sicer govorilo marsikaj. Tako to, da ga lovijo Celjani, kot celo to, da se zanj zanimajo Arabci.

“Zelo zadovoljen, srečen sem v Ljubljani. To je tudi razlog, da sem s klubom podpisal dolgoročno pogodbo. Tu nameravam ostati tudi v prihodnosti, je pa res, da v nogometu nikoli ne veš, kaj te čaka,” v zaključku pogovora na kratko o svoji prihodnosti razmišlja Agustin Doffo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!