Celjani spet lovijo v dvorišču Olimpije

Bosta Augustin Doffo in Albert Riera spet združila moči? FOTO: Aleš Fevžer.

Po Mariu Kvesiću bo iz šampionske zasedbe Olimpije Albertu Rieri v Celje najverjetneje kmalu sledil Aljaž Krefl, lahko pa se zgodi, da bo za njim odšel še motor ljubljanske ekipe Agustin Doffo. Na izhodnih vratih kluba je tudi Pascal Estrada.

Šampionska zasedba Olimpije iz prejšnje sezone, ki je osvojila tako prvenstvo kot pokal, je letos poleti izgubila glavnega avtorja zgodbe o uspehu.

Trener Albert Riera se z vodstvom prvakov ni uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe in nekaj tednov po odhodu iz Ljubljane brez odškodnine sedel na klop Celja.

Malo za Špancem je tja po istem kopitu odšel tudi eden najboljših igralcev prejšnje sezone ne samo v Olimpiji, ampak v ligi nasploh, Hrvat Mario Kvesić.

Že pozimi jima bo verjetno sledil še Aljaž Krefl. Izkušeni levi bočni branilec, ki ne želi podaljšati pogodbe z Olimpijo, naj bi bil po naših informacijah že dogovorjen s Celjem, tja pa bo lahko odšel že čez manj kot tri mesece. Z Olimpijo ima namreč pogodbo podpisano zgolj do konca letošnjega leta.

Krefl, ki je med najslabše plačanimi igralci v Stožicah, v Olimpiji v tej sezoni igra precej manj kot v prejšnji sezoni, ko je pod vodstvom Riere zbral 32 nastopov in prispeval pomemben delež k dvema lovorikama.

Ni pa 29-letnik, ki je za Olimpijo v dveh obdobjih do zdaj odigral 69 tekem v vseh tekmovanjih, edini član zdajšnje zasedbe državnih in pokalnih prvakov, v smeri katerega so ambiciozni in finančno sposobni Celjani, ki nogometašem trenutno nudijo precej višje plače kot Olimpija, v zadnjem času vrgli trnek.

Aljaž Krefl bo pozimi skorajda zagotovo zapustil Stožice. FOTO: Aleš Fevžer.

Naslednja tarča je ljubljenec navijačev Olimpije

Še precej večja želja Celjanov je motor igre Olimpije in ljubljenec njenih navijačev, vezist Agustin Doffo, ki je bil eden glavnih adutov Riere v prejšnji sezoni in je v Špančevih očeh vreden zlata.

Tudi Argentinec vsaj za zdaj noče podaljšati pogodbe, ki ga z Olimpijo veže do konca junija prihodnje leto. To pomeni, da se bo s prvim dnem naslednjega leta z morebitnimi novimi delodajalci lahko dogovarjal za prestop. Selitev k Celju, ki lahko ponudi tudi enkrat višjo plačo, je zelo aktualna.

Doffa, ki je še v četrtek odigral vseh 90 minut na evropski tekmi proti Slovanu iz Bratislave, ob včerajšnjem prvenstvenem remiju proti Radomljam, ni bilo niti na klopi. Toda gre le za zdravstvene težave, borbenemu 28-letniku nagaja hrbet. Njegova odsotnost, ki naj ne bi bila dolgotrajna, nima kakšnega bolj žgečkljivega ozadja.

Pascal Estrada je nazadnje zaigral sredi avgusta. FOTO: Aleš Fevžer.

Mladi Avstrijec je izginil z radarja

Ob Doffu in Kreflu je v ekipi Olimpije (vsaj) še en nogometaš, ki ni sprejel ponudbe vodstva kluba za podaljšanje kmalu iztekajoče se pogodbe. Takšen je tudi že kar malce pozabljeni mladi avstrijski branilec Pascal Estrada, ki je v prejšnji sezoni pri Rieri odigral 2.159 minut, medtem ko mu jih je Joao Henriques v tej sezoni do zdaj namenil vsega šest.

Ne zato, ker bi bil poškodovan, ampak predvsem zaradi tega, ker 21-letnik ne želi podpisati nove pogodbe, ki so mu jo vodilni ljudje v Stožicah ponudili. Zdajšnja mu poteče po koncu sezone.

S koncem sezone 2023/24 po podatkih, objavljenih na uradni klubski spletni strani, pogodbe z Olimpijo potečejo tudi rezervnemu vratarju Denisu Pintolu, bočnima branilcema, Litovcu Justasu Lasickasu in Davidu Sualeheju, ter napadalcema, Portugalcu Ruiju Pedru in Bosancu Admirju Bristriću.